Michael Vilhelmsens hjemmeside
Udskrift |Site map |Fold ud |
Forside
Opskrifter
USA - Route 66
USA - Best of the South
Dagbog
Gæstebog
Forberedelse
USA - Californien
Harzen 2010
Stofskiftet
billeder

USA - Best of the South

Så er det hele faldet sådan i hak, at endnu en tur til USA står for døren.

Denne gang er temaet Best Of the South. Denne gang er det ligeledes med mine forældre, at turen skal løbe af staben. Det er pt. ca. 1. maj 2009 vi tager afsted. Og det er 20 dage frem.


Turen skal denne gang starte og slutte i Atlanta, Georgia. Vi derfra derfra rundt til bla. følgende steder:


 • Atlanta, Georgia
 • Savannah, Georgia
 • St. Augustine (syd for Jacksonville), Florida
 • Tallahassee, Florida
 • Fort Walton Beach, Florida
 • New Orleans, Louisiana
 • Vicksburg, Mississippi
 • Memphis, Tennesse
 • Lynchburg, Tennesse
 • Pigeon Fork, Tennesse (og derfra Great Smoky Mountains)
 • Chattanooga, Tennesse
 • Atlanta, Georgia

Dagbog

Jeg vil på denne side og alle undersider løbende (og gerne dagligt) opdatere turen mht. billeder og tekst.

Klik ind og følg med

 

Og læg gerne en hilsen i gæstebogen

 

 

Dag -1

Idag er der 1 dag til vi tager afsted.

Jeg har pakket det meste - Dvs. jeg har lagt de ting frem, jeg skal have med.

I aften skal det pakkes i tasker.

Det er ikke fordi jeg medbrigner mange ting. Her kan nævnes:

 

Tøj

 • MC Bukser
 • MC Jakke
 • MC Handsker
 • Styrthjelm
 • 4 T-shirts
 • 1 par ekstra bukser
 • 1 par shorts
 • 1 par badebukser
 • 4 par strømper
 • 4 par underbukser
 • sandaler
 • Toiletsager

 

Andet

 • Telefon
 • PC
 • Camera
 • GPS

 

 

Vi skal imorgen til Billund, hvor vi overnatter. Vi skal flyve 06.45 fredag morgen og derfor nok tjekke ind en time tidligere.

Vi flyver til London og derfra videre til Atlanta Georgia.

 

 

 

 •  
 •  
 • Dag 1

  Så er vi ankommet til Atlanta.


  En bivenhedsløst tur fra Billund til Atlanta via Londog er overstået. Og ser man bort fra alt det sikkerhedspjat man skal igennem forløb hele dagen uden problemer.


  Vel ankommet til hotellet fik vi en kold øl, ringede og bekræftede vores aftale om leje af Harley'er. Alt forløber som det skal. Vi bliver hentet imorgen kl. 9 - Og så er det ellers afsted imod Savannah.


  Der er ikke så meget mere at sige idag. En flyvetur på knap 10 timer er ikke så skæg. Og da slet ikke noget at skrive hjem om.  Dag 2

  Atlanta, Georgia - Savannah, Georgia

  05.15. Det viste uret da jeg vågnede første gang. Jeg kunne godt mærke, at den danske tid stadigvæk var i mig.

  Så indtil kl. ca. 7 blundede jeg bare. Et bad, lidt morgenmad og så var det ellers afsted til afhentning af Harley'erne.

   

  Vi havde en aftale med ejeren af udlejningsselskabet at han skulle hente os kl. 9 på hotellet. Han kørte os til butikken, vi fik vores to harley Davidson Electric Glide Ultra. Det er sådan en morfar cykel med radio, cd afspiller, fartpilot og hvad har. En ordenlig skude af en maskine.

   

  Efter at have pakket vores ting sammen kørte vi imod Savannah. Turen dertil havde vi hjemmefra beregnet til 380 km, men den endte med at blive på godt 500 km. Derfor ankom vi noget sent til Savannah. Turen dertil var uden de store begivenheder. Lære motorcyklen at kende, se naturen og stoppe og få en kop kaffe eller noget at spise.

   

  Om aftenen var vi ude og spise fisk. Jeg kunne nu godt mærke, at det sidste af jetlaget stadigvæk lå i kroppen, så vi kom ikke så sent i seng.

  Billeder

  Dag 3

  Savannah, Georgia - St. Augustine, Florida

  Idag vågnede jeg lidt over 6. Stadigvæk tidligt, men da klart bedre en 5.15. Turen idag går imod St. Augustine syd for Jacksonville i Florida. Det er ca 300 km.

   

  I nyhederne herover har de snakket meget om det dårlige vejr der er i sydstaterne. Der er meget regn - Meget mere end normalt. Regnen ligger nord vest for os - Og den skal blive liggende lidt endnu. Og gerne forsvinde til vi skal på de kanter. Ellers må vi jo revurdere vores rejseplan.

   

  Turen til St. Augustine foregår ned langs kysten. Men der er nu ikke meget at se, så det er primært køreturen og nyde naturen. Idag har vi rundet de 30 grader. Og solen skinner. Og når man så kører iført hjelm, støvler, bukser og jakke, ja så har man det pænt varmt. Faktisk lidt mere end det er fedt.

   

  Vi ankom idag til St. Augustine ved 17 tiden, bliver checked in, får pakket ud og så er det ellers en tur i svømmepølen. Det er længe siden jeg har nydt et bad SÅ meget.

   

  Om aftenen spiste vi på en restaurant lige ved siden af. Øster smagte jeg for første gang i mit liv. Med et køligt glas hvidvin var det bare perfekt.

  Efterfølgende røg vi ned i baren, hvor vi mødte en del lokale på motorcykler. En af dem på en Suzuki et eller andet SV agtigt. Den kostede så den nette sum af 9000$. Jeg vil også bo i USA!

   

  Noget helt andet er, at ingen her i Florida kører med hjelm. Eller andet sikkerhedstøj for den sags skyld. Spurgte en af dem hvorfor. Svaret var ganske enkelt: Har du en forsikring behøver du ingen hjelm. Og i din varme her er det tæt på at være meget fristende...

  Billeder

  Dag 4

  St. Augustine, Florida

  Idag vågnede jeg først kl. 8. Tror måske det kan hænge lidt sammen med, at jeg fik et par øl igår :)

   

   

  Dagen idag foregår her. Så vi tog ud til St. Augustíne Alligator Farm. Spøjst sted. Eneste steed i verden (i flg. dem selv), hvor de har alle 23 arter af krokodiller præsenteret.

   

   

  Ellers har den stået på sightseeing i byen. Vi var ude og se et fort, som spanierne grundlage en gang i 1500 tallet. Der var en kort demonstration af, hvordan man i gamle dage brugte en ... Hm ... Ved sgu ikke vad sådan en fætter hedder. Et gevær, hvor man putter krudt i et lille kammer, krudt og kugle ned i løbet, og det hele antændes af en flintesten.

   

  Ellers er vi vel tilbage på hotellet...

  Billeder

  Dag 5

  St. Augustine, Florida - Tallahassee, Florida

  Idag forlader vi St. Augustine. Vi skal køre godt 350 km. til Tallahasse. Fra at have været ved vandet begiver vi os igen ind over land. Og igen igennem store dele af sump områder. Der er ikke meget at se på disse stræk. Man kan nyde naturen og de lige landeveje - Og høre musik, som vi jo kan på en Harley :)

   

   

  Senere når vi Fanning Springs. Det er et sted, hvor man normalt ville have kunnet badet. Men pga. af massive regnskyld i det centrale sydvest er det oversvømmelser. Så vi kunne bare gå rundt og kigge. selvom en badetur her slet ikke have været af vejen. Vi mødte en en anden biker, som fortalte, at vi i Apalachicola skulle finde et sted som hedder Bozz Oysters. de skulle servere nogle glimrende øster. Han fortalte desuden at regnen så ud til, at have stilnet af i det områder vi senere skulle til.  Det var også her, at vi så en søko i sit eget element. Denne endda med en unge. Det var faktisk noget af en oplevelse. Det er jo ikke noget vi ser hver dag (uden for fangenskab).

   

   

  Ellers var denne dag en dag på, hvor selve motorcyklen og turen var i centrum...

  Billeder

  Dag 6

  Tallahassee, Florida - Fort Walton Beach, Florida

  Idag har vi forladt Tallahasse, som er hovedstaden i Florida. Dagen startede med truende skyer, som lovede regn. Men det blev der intet af. Efter en halv times kørsel fordampede skyerne for solen. Og en skyfri himmel viste sig. Sammen med 30+ grader.

   

  Dagen gik endnu engang igennem deres sumpede områder. Der er ikke meget at se på de stræk vi kører, hvor der på begge sider af os ikke er meget andet end deres sumpområder. Nogle er med meget tæt bevoksning. Andre er mere åbne. Og jeg kan ikke lade være med at tænke på, at der overalt lever alligatorere. Så ethvert stop udenfor begyggelse giver en let anledning til liiige at kigge sig omkring. Der skulle vel ikke ligge en alligator på lur ....

  Dette på trods af, at vi i St. Augustine Alligator Farm havde fået at vide, at de er mere bange for os end vi er for dem, og at de derfor hellere vil flygte end angribe. Og dertil at vi er en stor mundfuld for dem. Dermed ikke sagt, at de ikke vil kunne angribe...

   

  Efter et par timers kørsel ser vi langs vejsiden folk der arbejder. Det tager os lidt tid, men så opdager vi, at det er fanger fra de lokale fængsler, som arbejder med at gøre vejen pænere. Enten ved oprydning eller også ved at slå græs mm.

   

   

  Midtvejs på turen når vi Apalachicloa. Byen er ikke stor. Vi drejer af her. Vi vil prøve at finde Bozz' Oyster bar. De viser sig at være forbavsende nemt. Men udefra ligner stedet overhovedet ikke et sted, hvor der ligger en restaurant, som er værd at spise på. Men det skulle vise sig anderledes...

  Inde på restauranten bestilte vi østers. På mange forskellige måder. Vi smagte østers et par dage tidligere, men de var dampet. Denne gang fik vi rå østers. Og om jeg kan lide dette - Ja, det er nok ikke noget jeg vil dyrke vildt meget. Derimod syntes jeg tilberedte østers er en fænomenal spise!

   

   

  De sidste timer af turen til Fort Walton Beach foregik  langs kysten ud til den mexicanske bugt. Her var praktisk alle huse bygget på pæle. Og efter at have set, hvordan Katrina ødelagde store dele af netop denne kyststrækning forstår man langt bedre, hvorfor de gør det.

   

  Det var nu også nemt at se, at hele dette kyststræk består af hoteller, feriehuse og hvad har vi. Og de lever alene af turister. 

  Billeder

  Dag 7

  Fort Walton Beach, Florida - New Orleans, Louisiana

  Idag skal vi til New Orleans. New Orleans ligger i Louisiana og for at komme dertil fra Florida skal vi igennem resten af Florida, lidt af Alabama, noget af Mississippi for til sidst at køre ind i Louisiana.

   

  Turen foregår fra Fort Walton Beach foregår som dagen før. Langs kysten. Og som dagen før kører vi i et udpræget turistpræget område. Alabama er en times kørsel - vupti come Alabama - og vupti så er der Mississippi. Igen en time og så rammer vi Louisiana.

   

  I Mississippi gør vi et kort hold på en Memorial for vietnam krigens ofre for Mississippi. Selvom det er så mange år siden kan jeg stadigvæk tænke på denne krig som et totalt spild af tid, penge og ikke mindst menneskeliv.

  Mindepladsen her havde også mindemærker til tidligere krige, som USA har udkæmpet.

   

   

  Sidst på eftermiddagen ankommer vi så til New Orleans. Og vi har reservationer på et hotel lige midt i French Courter. Efter at have check in, fået et bad tager vi ud for at se på French Courter. Vi fandt hurtigt Bourbon Street. Og minder forventninger til dette område var små værtshuse, restauranter, spillesteder og hvad har vi, hvor jazz og blues skulle ses og opleves i en skøn forvirring. Netop dette skulle vise sig noget anderledes.

  Husene og området er smukt. Slet ingen tvivl om det. Det er så atypisk amerikansk, at det nærnest skriger en i hovedet. Man kan næsten fornemme den atmosfære, som stedet alt har haft.

  Men udviklingen har indhentet selv dette område. Så Bourbon Street indeholde streeptease steder, bordeller, spillesteder, hvor en alm. rock bliver spillet og andet deslige. De mange små jazz og blues steder, som jeg havde troet var her var der ikke mange af.

   

  Vi fandt dog et sted. Et sted hvor Steamboat Willlie spillede. Dette var min opfattelse af, hvordan New Orleans skulle være. Efter at have spist sad vi her noget tid og lyttede til den blide og sørgmodige jazz.

   

  Herefter gik vi lidt op og ned af Bourbon Street. På gaden står diverse personer fra hver eneste bar, streep bar og værtshus og lokker en med tilbud af mere eller mindre lyssky art. Jeg tænkte umiddelbart at dette er den amerikanske Calleja.

   

   

  Kort før vi begiver os hjem kommer der et optog med en skole. Meget i stil med det man forbinder med Madi Gras. Optoget fulgte vi - ligesom alle andre gjorde.

   

  Det var også her vi oplevede, hvordan folk stod på altanerne rundt omkring og kastede halskæder ned på gaden. Meningen med dette er, at de piger der samler dem op, skal vise deres bryster til dem. Det kaldes at flashe. Denne tradition er, så vidt jeg har forstået også fra gamle dage af. Som vi vist fik fortalt for at tiltrække folk til området tidligere.

   

  Til sidst og vel omkring midnat begiver vi os tilbage til hotellet. En ny dag skal opleves imorgen...

  Billeder

  Dag 8

  New Orleans, Louisiana

  New Orleans. French Courter. Det er her vi er. Og gårsdagens indtryk var en blandet fornøjelse, så det var med lidt blandede følelser jeg stod op. Eftersom vi ikke skulle ud og køre, sov vi lidt længere end normalt.

  Efter morgenmaden besluttede vi os for at gå lidt rundt og kigge på byen. Og det indtryk jeg fik nu var noget anderledes end aftenen før.

   

  French Courtter sover ikke. De fleste spillesteder, værtshuse og hvad har vi lukker vist kl. 8. Og åbner igen op ad formiddagen. Nu viste French Courter sig fra den side jeg havde forventet. Stederne var ved at åbne og vi kunne høre jazz rundt omkring. Der var faktisk nogen der sad på gaden og spillede. Og eftersom de lever af drikkepenge alle disse mennesker - ja så blev der givet lidt penge ud rundt omkring.

   

  Efter en luret gåen frem og tilbage kom til til Jackson Square. Herfra besluttede vi os for at tage en hestevogn rundt. Det ville samtidigt være en fortælling om, hvilke huse der var hvad, hvor de kom fra, hvor gamle de var mm.

  De 60$ viste sig at være givet godt ud. Vi så dele af French Courter, som vi ikke ville have set. Eller i hvert fald ikke have kendt historien bag. Vi fik bl.a. at vide, at husene var bygget omvendt. Det skulle forstås sådan, at hvor vi normalt ville have have mm foran husene og altaner bagved - så lidt i fred. Her er altanerne foran og haverne at inde bagved. Derinde hvor tyvene i gamle dage ikke kunne komme til. Og hvor der tit var skygge og dermed køligt.

   

  Vi fik fortalte hvor voodoo butikkerne lå, hvor kirkegården var - og en masse mere.

  Efter turen var vi i markedspladsen. Det er her, hvor man kan købe alt muligt. Og det meste er turist ting. Billigt lort, som alle køber med hjem.

   

  Vi fik i løbet af dagen også begivet os hen til kirkegården og set denne. En gut gav en rundvisning og fortalte om gravene og hvorfor de ser ud som de gør. Hvordan det virker og hvem der var begravet hvor.

   

  Det var også her vi stødte på 3 gutter, som lavede et show på gaden. Sådan et danse hip hop show. Men noget over det sædvanlige. Den ene af gutterne kunne snurre rundt på hovedet - og kun hovedet. Han kunne kure henad måtten, der var lagt på gaden. 3-4 meter vil jeg tro. ænt imponerende. De fortalte, at de havde været med i America Got Talent. Og var nået langt. Og efter at have set dem forstår jeg hvorfor.

   

  Dette var dagen, hvor jeg oplevede French Courter som jeg havde forventet. Efter aftensmad, som idag bestod af mere ordinært mad (stadigvæk helt suverænt mad) endte vi igen hos Steamboat Willie. Et sted efter min smag. God musik, plads til at være der og til at snakke sammen. Vi blev dog ikke længe. En ny dag imorgen skal køres på MC op langs mississippi floden.

  Billeder

  Dag 9

  New Orleans, Louisiana - Vicksburg, Mississippi

  Så er det tiden at forlade New Orleans. Det har været 2 super dage i French Courter på trods af, at dette område er noget anderledes om natten end om dagen. Det er et område der er så ikke amerikansk, som noget kan blive.

   

  Temperaturen her ved 9-tiden om morgenen er allerede godt over 20 grader. Og det vil kun blive varmere. De første mange kilometer ud af New Orleans (og vi snakker mere end 40 km) foregår mere eller mindre på broer i sumpområder eller direkte i vandet. Det giver virkelig et indtryk af, hvor udsat New Orleans er for naturens kræfter. Og det gør det svært at forstå, hvorfor man kunne bygger digerne til at kunne modstå en kategori 3 orkan, når nu der er op til kategori 5!

   

  Turen til Vicksburg er uden de store begivenheder. Vi ankommer til Vicksburg omkring kl 18. De første tegn på regn er begyndt at vise sig. Det er stadigvæk varmt og fugtigt. Specielt i hjelmen. Vi bor La Quinta. Et helt ny motel. Lige ved siden af ligger en kinesisk seafood restaurant, hvor vi vælger at spise. Deres buffet indeholder alt hvad man kan ønske sig. Selv sushi.

   

  Vi støder her ind i en ældre herre, som pludselig spørger "Er det dansk i taler?"

  Det viser sig, at han er fra Charlottenlund, men at han for mange år siden flyttede til USA.

  Spøjs fætter, som underholder lidt.

   

   

  Billeder

  Dag 10

  Vicksburg, Mississippi - Memphis, Tennessee

  Det regnede i nat. For første gang på denne tur var der synlige tegn på regn. Og ikke nok med det - De sidste mange dage har vi i TV kunne se, hvordan vejrudsigten for det centrale syd ikke så alt for godt ud. Tordenvejr og regn er på programmet. Denne morgen er det kun 14 grader, da vi står op. Det er en meget mærkbar forskel på de 32+ grader der var dagen før!

   

  Vi kører fra Vicksburg i let sol, men med mange truende skyer. Vi gør et holdt ved slagmarken fra 18xx, hvor General Grant vandt over General Pemberton i borgerkrigen. Nordstaternes sejr over sydstaterne. Vi kan se de volde, som udgjorde fæstningen af byen Vicksburg samt en masse monumenter for dette. Indenfor bliver hele historien gennemgået. Et ganske spændende sted og oplysninger vedr. borgerkrigen mm.

   

  Derefter går turen imod Memphis. Igen en dag uden de store ting på vejen. Ikke andet end skyerne trækker mere og mere sammen og for første gang kører vi i direkte småregn. Dog slet ikke nok til at gøre os våde, selvom Ole alligevel tager al regntøjet på. Bare for at være sikker...

   

  Vi ankommer henad ad aften til Memphis. Vores første indtryk er en by i forfald. Vi bor på et motel i den mere tvivlsomme del af byen. Den del, som ikke indbyder til at færdes ude om aftenen. Vi finder en restaurant - eller nærmere en kina grill. Vi spiser og går til ro. Dette har været den dag med de største temperatur svingninger og den dag med det mest kedelige værd.

  Billeder

  Dag 11

  Memphis, Tennessee

  Idag er vejret ikke meget bedre end dagen før. Koldt og skyet. Vi skal ikke køre på MC idag. I hvert fald ikke andet end til Graceland.

   

  Efter morgenmaden, som denne gang indtages på Burger King, da dette er det første motel, som ikke har morgenmad med i programmet. Faktisk er dette det mest usle af alle de moteller vi har boet på. Turen går nu imod Graceland.

   

  Vi ankommer til Graceland. Og her er et glimrende eksempel på, hvordan man kan lave en kæmpe forretning ud af en person. Graceland ligger på den ene side af vejen. Hele den anden side er museer, burger joint, souvenir shops og hvad har vi som kan vriste penge af folk. Vi betaler knap 30$ og har dermed adgang til museer og selve Graceland.

  Graceland er imponerende. Ikke i størrelse. Det er et middel stort amerikans hus. Det er imponerende i den forstand, at Elvis har boet der. At man kan sse hans møbler samt få en gennemgribende indblik i hans liv, hans glæde for biler, motorcykler samt andet med motor og hans familie. Det er klart et besøg værd.

   

  Efter par timer senere er vi på vej tilbage til hotellet. Vi vil ned og kigge i downtown Memphis. Denne er dog en mærkelig størrelse. Ikke overdrevet behagelig - Man føler sig lidt ilde tilmode.

  Vi finder den en ganske glimrende bar. Sådan i irsk stil. Her har de over 200 forskellige øl fra belgien, Tyskland, Canada og hvad har vi. Vi får en del forskellige øl her og tager et spil pool. En sjov bemærkning er, at man her kan få en tallerken med sit navn på, når man har drukket alle 200 øl. Ikke på en aften - men over tid. Farven på tallerkene bestemmer hvor mange gange man har gjort det. Der var en, som havde gjort det 11 gange og var godt på vej imod nummer 12.

   

  Vi går herefter på Butcher Shop. En restaurant, som udefra ligner et lukket pakhus, men som inden i ligner en rigtig hyggelig restaurant. Var vi ikke blevet anbefalet denne, var vi aldrig gået derind. Og den T-Bone jeg fik .... MMMM! Lækkert.

   

  Herefter er det hjemad - Memphis er ikke USAs mest indbydende by.

   

  Billeder

  Dag 12

  Memphis, Tennessee - Lynchburg, Tennessee

  Turen idag går fra Memphis til Lynchburg. Lynchburg er hjemsted for Jack Daniels bryggeriet. Turen dertil går forbi Huntsville, hvor der ligger et museum for USAs space program. Her stoppede vi og tilbragte 2 timer med at se en 3 D film, se en rakat, samt en masse forskellige militære rakatter. Dette er klart et sted, som er et besøg værd.

   

  Ellers er turen fra Memphis til Lynchburg nok mest kendetegnende ved, at naturen begynder at skifte. Vi kommer fra det mere flade og bakkede til starten af Smokey Mountains. De store bakker begynder nu, klipperne kigger frem en gang imellem og det begynder at komme mere skov.

   

  Vi ankommer til Lynchburg ved 18 tiden. En hyggelig lille flække, som har gjort en del ud af, at Jack Daniels bryggeriet ligget lige ved siden af. Jeg havde nu håbet, at vi kunne få en rundvisning eller lignende på bryggeriet, men de lukker kl. 16. Og åbner først 9 (eller senere mente manden vi spurgte). Og en rundvisning er ihvert fald 1œ time - Så det blev ikke denne gang. Dette var ikke slemt for mig - jeg har engang set et whiskey bryggeri i Canada.

   

  Stedet vi boede på her,  var super hyggeligt. Sjovt nok ligger det så i et "dry" county. Dvs. man må ikke drikke her. Ikke engang på restauranten kan vi få en øl. Hotellets ejer sagde dog, at det var ok at vi drak vores egne medbragte øl. Vi var nemlig blevet advaret om dette på forhånd. Men sjovt - De laver bourbon her, men man må ikke drikke her.

  Billeder

  Dag 13

  Lynchburg, Tennessee - Pigeon Forge, Tennessee

  Så går det for alvor imod bjergene. Great Smoky Mountains er kun godt 300 km væk. Vi kører nu imod dem og som vi nærmer os Pigeon Forge kommer der mere og mere bjerge omkring os. Vi kører idag delvist på interstate og delvist på landeveje.

   

  Vi ankommer hen sidst på dagen til Pigeon Forge. Og var vi ikke blevet advaret tidligere, havde jeg nok fået mig en mindre overraskelse. Byen er ikke andet end souvenirs butikker, fast food kæder, tivoli ting og hvad har vi. Magen til turist fælde skal man lede længe efter. Heldigvis er det da ikke et sted, hvor vi skal tilbringe tiden. Bare overnatte. Om dagen skal vi jo ud i bjergene og køre.

   

   

  Dag 14

  Pigeon Forge, Tennessee

  Idag skal vi køre ud fra hotellet her. Vi skal ende samme sted igen i aften.

   

  Vi kommer først afsted idag henad 10 tiden. Og turen går op igennem bjergene. Der er ikke så mange veje at vælge imellem, men dem der er er fede at køre på. Skifter fra at være 2 sporede i hver retning med masser af plads til at være små bjergveje med u-sving, som kræver lidt når man kører en tung Harley Davidson. Der ville nok have været sjovere på min v-strom. På trods af dette kører vi igennem skovene, hvor vi på den ene side til tider har en lille flod og andre gange bare bjergsiden ned. Autoværn bruger de ikke meget af - Og når det er der er det bare af træ.

   

  Vi kommer op i ca. 1500 meters højde. Temperaturen falder noget heroppe, men da det er sol, gør det ikke så meget. Vi er på vej imod Dragons Tail. Det er US 129. Den er berømt for sine mange sving, og et mekka for mange motorcykelister. 318 sving på 11 mile. Og selvfølgelig noget vi skal have prøvet.

   

   

  På trods af, at der kun er omkring 100 km fra hotellet til Dragons Tails tager det alligevel 3 timer at komme dertil. Dog er de 45 minutter frokost. Og da vi ankommer, ser det ikke ud af så meget. Eneste der vidner om, at her sker måske noget er de to politibiler ved foden af ruten. Lidt længere oppe gør vi holdt - sammen med 15-20 andre motorcyklister.

   

   

  Vi står her og snakker med forskellige mennesker. Der er alle typer. De rolige ældre med deres store touring maskiner og de unge med deres små racer maskiner. Og alt midt imellem. Der er dog en som skiller sig lidt ud - ikke fordi han har en speciel motorcykel, er gammel eller ung - mere fordi han render rundt og er bevæbnet. Som han siger "I am using my civil right as a american to carry a gun". Syntes godt nok han var lidt a en hill billie!

   

  Kort efter begiver vi os ud på Dragons Tail. Og hvad end jeg havde forestillet mig, er det altså vildt med alle de sving. Der er et hele tiden. Og denne store Harley er ikke verdens nemmeste at smide rundt med. Det går fint uden uheld og en fart imellem 15 og 50 km/t. En gang bliver vi overhalet af to, som tager ruten pænt hurtigt. Havde nu været noget helt andet på min strom og efter et par gennemkørsler.

   

  Da vi ankommer til enden, som hedder Deals Gab er der mange motorcykler. 100 stykker vil jeg tro. Og dette er nok første gang imens jeg har været i USA at Harley ikke er det dominerende mærke. Det er de mange racerer der dominere her.

   

   

  Vi falder i snak med en gut, som lige er væltet på sin næsten nye Yamaha. Ikke fordi han kørte for stærkt, men fordi forhjulet efter et fejlvurderet sving kommer i rabatten. Han vælter med ca 10 km/t. Cyklen er lidt ridset hen ad siden, jakken lidt ridset og hans ego pænt smadret ;)

  Og som han siger "Min pengepung og mit ego er det mest ødelagte"

   

   

  En sidste skæg ting her er "Three Of Shame". Et træ fyldt med dele fra alle dem, som ikke har kunnet køre igennem uden at vælte. Giver en et indtryk af, hvor svært det kan være.

   

  Jeg kan da også lige nævne, at jeg så i hvert fald 7 forskellige komme kørende på v-stroms. Det er en maskine, som er pænt populær her. Jeg har næsten set en hver eneste dag.

   

   

  Billeder

  Gæstebog

  An error has occured

  Help us develop the program by sending this report to the SmartSite Publisher-development staff.

  Your email (Optional)

  Please provide us with your email, so we can return to you. We will only use it for this purpose.

  What happened? (Optional)

  Please describe what happened just before this error occured. What were you working with, what did you intend to do, where did you click, etc. (You are welcome to use your native language in this report)


  Information send with this report

  Dagbog

  Jeg vil på denne side og alle undersider løbende (og gerne dagligt) opdatere turen mht. billeder og tekst.

  Klik ind og følg med

   

  Og læg gerne en hilsen i gæstebogen

   

   

  Dag -1

  Idag er der 1 dag til vi tager afsted.

  Jeg har pakket det meste - Dvs. jeg har lagt de ting frem, jeg skal have med.

  I aften skal det pakkes i tasker.

  Det er ikke fordi jeg medbrigner mange ting. Her kan nævnes:

   

  Tøj

  • MC Bukser
  • MC Jakke
  • MC Handsker
  • Styrthjelm
  • 4 T-shirts
  • 1 par ekstra bukser
  • 1 par shorts
  • 1 par badebukser
  • 4 par strømper
  • 4 par underbukser
  • sandaler
  • Toiletsager

   

  Andet

  • Telefon
  • PC
  • Camera
  • GPS

   

   

  Vi skal imorgen til Billund, hvor vi overnatter. Vi skal flyve 06.45 fredag morgen og derfor nok tjekke ind en time tidligere.

  Vi flyver til London og derfra videre til Atlanta Georgia.

   

   

   

 •  
 •  
 • Dag 1

  Så er vi ankommet til Atlanta.


  En bivenhedsløst tur fra Billund til Atlanta via Londog er overstået. Og ser man bort fra alt det sikkerhedspjat man skal igennem forløb hele dagen uden problemer.


  Vel ankommet til hotellet fik vi en kold øl, ringede og bekræftede vores aftale om leje af Harley'er. Alt forløber som det skal. Vi bliver hentet imorgen kl. 9 - Og så er det ellers afsted imod Savannah.


  Der er ikke så meget mere at sige idag. En flyvetur på knap 10 timer er ikke så skæg. Og da slet ikke noget at skrive hjem om.  Dag 2

  Atlanta, Georgia - Savannah, Georgia

  05.15. Det viste uret da jeg vågnede første gang. Jeg kunne godt mærke, at den danske tid stadigvæk var i mig.

  Så indtil kl. ca. 7 blundede jeg bare. Et bad, lidt morgenmad og så var det ellers afsted til afhentning af Harley'erne.

   

  Vi havde en aftale med ejeren af udlejningsselskabet at han skulle hente os kl. 9 på hotellet. Han kørte os til butikken, vi fik vores to harley Davidson Electric Glide Ultra. Det er sådan en morfar cykel med radio, cd afspiller, fartpilot og hvad har. En ordenlig skude af en maskine.

   

  Efter at have pakket vores ting sammen kørte vi imod Savannah. Turen dertil havde vi hjemmefra beregnet til 380 km, men den endte med at blive på godt 500 km. Derfor ankom vi noget sent til Savannah. Turen dertil var uden de store begivenheder. Lære motorcyklen at kende, se naturen og stoppe og få en kop kaffe eller noget at spise.

   

  Om aftenen var vi ude og spise fisk. Jeg kunne nu godt mærke, at det sidste af jetlaget stadigvæk lå i kroppen, så vi kom ikke så sent i seng.

  Billeder

  Dag 3

  Savannah, Georgia - St. Augustine, Florida

  Idag vågnede jeg lidt over 6. Stadigvæk tidligt, men da klart bedre en 5.15. Turen idag går imod St. Augustine syd for Jacksonville i Florida. Det er ca 300 km.

   

  I nyhederne herover har de snakket meget om det dårlige vejr der er i sydstaterne. Der er meget regn - Meget mere end normalt. Regnen ligger nord vest for os - Og den skal blive liggende lidt endnu. Og gerne forsvinde til vi skal på de kanter. Ellers må vi jo revurdere vores rejseplan.

   

  Turen til St. Augustine foregår ned langs kysten. Men der er nu ikke meget at se, så det er primært køreturen og nyde naturen. Idag har vi rundet de 30 grader. Og solen skinner. Og når man så kører iført hjelm, støvler, bukser og jakke, ja så har man det pænt varmt. Faktisk lidt mere end det er fedt.

   

  Vi ankom idag til St. Augustine ved 17 tiden, bliver checked in, får pakket ud og så er det ellers en tur i svømmepølen. Det er længe siden jeg har nydt et bad SÅ meget.

   

  Om aftenen spiste vi på en restaurant lige ved siden af. Øster smagte jeg for første gang i mit liv. Med et køligt glas hvidvin var det bare perfekt.

  Efterfølgende røg vi ned i baren, hvor vi mødte en del lokale på motorcykler. En af dem på en Suzuki et eller andet SV agtigt. Den kostede så den nette sum af 9000$. Jeg vil også bo i USA!

   

  Noget helt andet er, at ingen her i Florida kører med hjelm. Eller andet sikkerhedstøj for den sags skyld. Spurgte en af dem hvorfor. Svaret var ganske enkelt: Har du en forsikring behøver du ingen hjelm. Og i din varme her er det tæt på at være meget fristende...

  Billeder

  Dag 4

  St. Augustine, Florida

  Idag vågnede jeg først kl. 8. Tror måske det kan hænge lidt sammen med, at jeg fik et par øl igår :)

   

   

  Dagen idag foregår her. Så vi tog ud til St. Augustíne Alligator Farm. Spøjst sted. Eneste steed i verden (i flg. dem selv), hvor de har alle 23 arter af krokodiller præsenteret.

   

   

  Ellers har den stået på sightseeing i byen. Vi var ude og se et fort, som spanierne grundlage en gang i 1500 tallet. Der var en kort demonstration af, hvordan man i gamle dage brugte en ... Hm ... Ved sgu ikke vad sådan en fætter hedder. Et gevær, hvor man putter krudt i et lille kammer, krudt og kugle ned i løbet, og det hele antændes af en flintesten.

   

  Ellers er vi vel tilbage på hotellet...

  Billeder

  Dag 5

  St. Augustine, Florida - Tallahassee, Florida

  Idag forlader vi St. Augustine. Vi skal køre godt 350 km. til Tallahasse. Fra at have været ved vandet begiver vi os igen ind over land. Og igen igennem store dele af sump områder. Der er ikke meget at se på disse stræk. Man kan nyde naturen og de lige landeveje - Og høre musik, som vi jo kan på en Harley :)

   

   

  Senere når vi Fanning Springs. Det er et sted, hvor man normalt ville have kunnet badet. Men pga. af massive regnskyld i det centrale sydvest er det oversvømmelser. Så vi kunne bare gå rundt og kigge. selvom en badetur her slet ikke have været af vejen. Vi mødte en en anden biker, som fortalte, at vi i Apalachicola skulle finde et sted som hedder Bozz Oysters. de skulle servere nogle glimrende øster. Han fortalte desuden at regnen så ud til, at have stilnet af i det områder vi senere skulle til.  Det var også her, at vi så en søko i sit eget element. Denne endda med en unge. Det var faktisk noget af en oplevelse. Det er jo ikke noget vi ser hver dag (uden for fangenskab).

   

   

  Ellers var denne dag en dag på, hvor selve motorcyklen og turen var i centrum...

  Billeder

  Dag 6

  Tallahassee, Florida - Fort Walton Beach, Florida

  Idag har vi forladt Tallahasse, som er hovedstaden i Florida. Dagen startede med truende skyer, som lovede regn. Men det blev der intet af. Efter en halv times kørsel fordampede skyerne for solen. Og en skyfri himmel viste sig. Sammen med 30+ grader.

   

  Dagen gik endnu engang igennem deres sumpede områder. Der er ikke meget at se på de stræk vi kører, hvor der på begge sider af os ikke er meget andet end deres sumpområder. Nogle er med meget tæt bevoksning. Andre er mere åbne. Og jeg kan ikke lade være med at tænke på, at der overalt lever alligatorere. Så ethvert stop udenfor begyggelse giver en let anledning til liiige at kigge sig omkring. Der skulle vel ikke ligge en alligator på lur ....

  Dette på trods af, at vi i St. Augustine Alligator Farm havde fået at vide, at de er mere bange for os end vi er for dem, og at de derfor hellere vil flygte end angribe. Og dertil at vi er en stor mundfuld for dem. Dermed ikke sagt, at de ikke vil kunne angribe...

   

  Efter et par timers kørsel ser vi langs vejsiden folk der arbejder. Det tager os lidt tid, men så opdager vi, at det er fanger fra de lokale fængsler, som arbejder med at gøre vejen pænere. Enten ved oprydning eller også ved at slå græs mm.

   

   

  Midtvejs på turen når vi Apalachicloa. Byen er ikke stor. Vi drejer af her. Vi vil prøve at finde Bozz' Oyster bar. De viser sig at være forbavsende nemt. Men udefra ligner stedet overhovedet ikke et sted, hvor der ligger en restaurant, som er værd at spise på. Men det skulle vise sig anderledes...

  Inde på restauranten bestilte vi østers. På mange forskellige måder. Vi smagte østers et par dage tidligere, men de var dampet. Denne gang fik vi rå østers. Og om jeg kan lide dette - Ja, det er nok ikke noget jeg vil dyrke vildt meget. Derimod syntes jeg tilberedte østers er en fænomenal spise!

   

   

  De sidste timer af turen til Fort Walton Beach foregik  langs kysten ud til den mexicanske bugt. Her var praktisk alle huse bygget på pæle. Og efter at have set, hvordan Katrina ødelagde store dele af netop denne kyststrækning forstår man langt bedre, hvorfor de gør det.

   

  Det var nu også nemt at se, at hele dette kyststræk består af hoteller, feriehuse og hvad har vi. Og de lever alene af turister. 

  Billeder

  Dag 7

  Fort Walton Beach, Florida - New Orleans, Louisiana

  Idag skal vi til New Orleans. New Orleans ligger i Louisiana og for at komme dertil fra Florida skal vi igennem resten af Florida, lidt af Alabama, noget af Mississippi for til sidst at køre ind i Louisiana.

   

  Turen foregår fra Fort Walton Beach foregår som dagen før. Langs kysten. Og som dagen før kører vi i et udpræget turistpræget område. Alabama er en times kørsel - vupti come Alabama - og vupti så er der Mississippi. Igen en time og så rammer vi Louisiana.

   

  I Mississippi gør vi et kort hold på en Memorial for vietnam krigens ofre for Mississippi. Selvom det er så mange år siden kan jeg stadigvæk tænke på denne krig som et totalt spild af tid, penge og ikke mindst menneskeliv.

  Mindepladsen her havde også mindemærker til tidligere krige, som USA har udkæmpet.

   

   

  Sidst på eftermiddagen ankommer vi så til New Orleans. Og vi har reservationer på et hotel lige midt i French Courter. Efter at have check in, fået et bad tager vi ud for at se på French Courter. Vi fandt hurtigt Bourbon Street. Og minder forventninger til dette område var små værtshuse, restauranter, spillesteder og hvad har vi, hvor jazz og blues skulle ses og opleves i en skøn forvirring. Netop dette skulle vise sig noget anderledes.

  Husene og området er smukt. Slet ingen tvivl om det. Det er så atypisk amerikansk, at det nærnest skriger en i hovedet. Man kan næsten fornemme den atmosfære, som stedet alt har haft.

  Men udviklingen har indhentet selv dette område. Så Bourbon Street indeholde streeptease steder, bordeller, spillesteder, hvor en alm. rock bliver spillet og andet deslige. De mange små jazz og blues steder, som jeg havde troet var her var der ikke mange af.

   

  Vi fandt dog et sted. Et sted hvor Steamboat Willlie spillede. Dette var min opfattelse af, hvordan New Orleans skulle være. Efter at have spist sad vi her noget tid og lyttede til den blide og sørgmodige jazz.

   

  Herefter gik vi lidt op og ned af Bourbon Street. På gaden står diverse personer fra hver eneste bar, streep bar og værtshus og lokker en med tilbud af mere eller mindre lyssky art. Jeg tænkte umiddelbart at dette er den amerikanske Calleja.

   

   

  Kort før vi begiver os hjem kommer der et optog med en skole. Meget i stil med det man forbinder med Madi Gras. Optoget fulgte vi - ligesom alle andre gjorde.

   

  Det var også her vi oplevede, hvordan folk stod på altanerne rundt omkring og kastede halskæder ned på gaden. Meningen med dette er, at de piger der samler dem op, skal vise deres bryster til dem. Det kaldes at flashe. Denne tradition er, så vidt jeg har forstået også fra gamle dage af. Som vi vist fik fortalt for at tiltrække folk til området tidligere.

   

  Til sidst og vel omkring midnat begiver vi os tilbage til hotellet. En ny dag skal opleves imorgen...

  Billeder

  Dag 8

  New Orleans, Louisiana

  New Orleans. French Courter. Det er her vi er. Og gårsdagens indtryk var en blandet fornøjelse, så det var med lidt blandede følelser jeg stod op. Eftersom vi ikke skulle ud og køre, sov vi lidt længere end normalt.

  Efter morgenmaden besluttede vi os for at gå lidt rundt og kigge på byen. Og det indtryk jeg fik nu var noget anderledes end aftenen før.

   

  French Courtter sover ikke. De fleste spillesteder, værtshuse og hvad har vi lukker vist kl. 8. Og åbner igen op ad formiddagen. Nu viste French Courter sig fra den side jeg havde forventet. Stederne var ved at åbne og vi kunne høre jazz rundt omkring. Der var faktisk nogen der sad på gaden og spillede. Og eftersom de lever af drikkepenge alle disse mennesker - ja så blev der givet lidt penge ud rundt omkring.

   

  Efter en luret gåen frem og tilbage kom til til Jackson Square. Herfra besluttede vi os for at tage en hestevogn rundt. Det ville samtidigt være en fortælling om, hvilke huse der var hvad, hvor de kom fra, hvor gamle de var mm.

  De 60$ viste sig at være givet godt ud. Vi så dele af French Courter, som vi ikke ville have set. Eller i hvert fald ikke have kendt historien bag. Vi fik bl.a. at vide, at husene var bygget omvendt. Det skulle forstås sådan, at hvor vi normalt ville have have mm foran husene og altaner bagved - så lidt i fred. Her er altanerne foran og haverne at inde bagved. Derinde hvor tyvene i gamle dage ikke kunne komme til. Og hvor der tit var skygge og dermed køligt.

   

  Vi fik fortalte hvor voodoo butikkerne lå, hvor kirkegården var - og en masse mere.

  Efter turen var vi i markedspladsen. Det er her, hvor man kan købe alt muligt. Og det meste er turist ting. Billigt lort, som alle køber med hjem.

   

  Vi fik i løbet af dagen også begivet os hen til kirkegården og set denne. En gut gav en rundvisning og fortalte om gravene og hvorfor de ser ud som de gør. Hvordan det virker og hvem der var begravet hvor.

   

  Det var også her vi stødte på 3 gutter, som lavede et show på gaden. Sådan et danse hip hop show. Men noget over det sædvanlige. Den ene af gutterne kunne snurre rundt på hovedet - og kun hovedet. Han kunne kure henad måtten, der var lagt på gaden. 3-4 meter vil jeg tro. ænt imponerende. De fortalte, at de havde været med i America Got Talent. Og var nået langt. Og efter at have set dem forstår jeg hvorfor.

   

  Dette var dagen, hvor jeg oplevede French Courter som jeg havde forventet. Efter aftensmad, som idag bestod af mere ordinært mad (stadigvæk helt suverænt mad) endte vi igen hos Steamboat Willie. Et sted efter min smag. God musik, plads til at være der og til at snakke sammen. Vi blev dog ikke længe. En ny dag imorgen skal køres på MC op langs mississippi floden.

  Billeder

  Dag 9

  New Orleans, Louisiana - Vicksburg, Mississippi

  Så er det tiden at forlade New Orleans. Det har været 2 super dage i French Courter på trods af, at dette område er noget anderledes om natten end om dagen. Det er et område der er så ikke amerikansk, som noget kan blive.

   

  Temperaturen her ved 9-tiden om morgenen er allerede godt over 20 grader. Og det vil kun blive varmere. De første mange kilometer ud af New Orleans (og vi snakker mere end 40 km) foregår mere eller mindre på broer i sumpområder eller direkte i vandet. Det giver virkelig et indtryk af, hvor udsat New Orleans er for naturens kræfter. Og det gør det svært at forstå, hvorfor man kunne bygger digerne til at kunne modstå en kategori 3 orkan, når nu der er op til kategori 5!

   

  Turen til Vicksburg er uden de store begivenheder. Vi ankommer til Vicksburg omkring kl 18. De første tegn på regn er begyndt at vise sig. Det er stadigvæk varmt og fugtigt. Specielt i hjelmen. Vi bor La Quinta. Et helt ny motel. Lige ved siden af ligger en kinesisk seafood restaurant, hvor vi vælger at spise. Deres buffet indeholder alt hvad man kan ønske sig. Selv sushi.

   

  Vi støder her ind i en ældre herre, som pludselig spørger "Er det dansk i taler?"

  Det viser sig, at han er fra Charlottenlund, men at han for mange år siden flyttede til USA.

  Spøjs fætter, som underholder lidt.

   

   

  Billeder

  Dag 10

  Vicksburg, Mississippi - Memphis, Tennessee

  Det regnede i nat. For første gang på denne tur var der synlige tegn på regn. Og ikke nok med det - De sidste mange dage har vi i TV kunne se, hvordan vejrudsigten for det centrale syd ikke så alt for godt ud. Tordenvejr og regn er på programmet. Denne morgen er det kun 14 grader, da vi står op. Det er en meget mærkbar forskel på de 32+ grader der var dagen før!

   

  Vi kører fra Vicksburg i let sol, men med mange truende skyer. Vi gør et holdt ved slagmarken fra 18xx, hvor General Grant vandt over General Pemberton i borgerkrigen. Nordstaternes sejr over sydstaterne. Vi kan se de volde, som udgjorde fæstningen af byen Vicksburg samt en masse monumenter for dette. Indenfor bliver hele historien gennemgået. Et ganske spændende sted og oplysninger vedr. borgerkrigen mm.

   

  Derefter går turen imod Memphis. Igen en dag uden de store ting på vejen. Ikke andet end skyerne trækker mere og mere sammen og for første gang kører vi i direkte småregn. Dog slet ikke nok til at gøre os våde, selvom Ole alligevel tager al regntøjet på. Bare for at være sikker...

   

  Vi ankommer henad ad aften til Memphis. Vores første indtryk er en by i forfald. Vi bor på et motel i den mere tvivlsomme del af byen. Den del, som ikke indbyder til at færdes ude om aftenen. Vi finder en restaurant - eller nærmere en kina grill. Vi spiser og går til ro. Dette har været den dag med de største temperatur svingninger og den dag med det mest kedelige værd.

  Billeder

  Dag 11

  Memphis, Tennessee

  Idag er vejret ikke meget bedre end dagen før. Koldt og skyet. Vi skal ikke køre på MC idag. I hvert fald ikke andet end til Graceland.

   

  Efter morgenmaden, som denne gang indtages på Burger King, da dette er det første motel, som ikke har morgenmad med i programmet. Faktisk er dette det mest usle af alle de moteller vi har boet på. Turen går nu imod Graceland.

   

  Vi ankommer til Graceland. Og her er et glimrende eksempel på, hvordan man kan lave en kæmpe forretning ud af en person. Graceland ligger på den ene side af vejen. Hele den anden side er museer, burger joint, souvenir shops og hvad har vi som kan vriste penge af folk. Vi betaler knap 30$ og har dermed adgang til museer og selve Graceland.

  Graceland er imponerende. Ikke i størrelse. Det er et middel stort amerikans hus. Det er imponerende i den forstand, at Elvis har boet der. At man kan sse hans møbler samt få en gennemgribende indblik i hans liv, hans glæde for biler, motorcykler samt andet med motor og hans familie. Det er klart et besøg værd.

   

  Efter par timer senere er vi på vej tilbage til hotellet. Vi vil ned og kigge i downtown Memphis. Denne er dog en mærkelig størrelse. Ikke overdrevet behagelig - Man føler sig lidt ilde tilmode.

  Vi finder den en ganske glimrende bar. Sådan i irsk stil. Her har de over 200 forskellige øl fra belgien, Tyskland, Canada og hvad har vi. Vi får en del forskellige øl her og tager et spil pool. En sjov bemærkning er, at man her kan få en tallerken med sit navn på, når man har drukket alle 200 øl. Ikke på en aften - men over tid. Farven på tallerkene bestemmer hvor mange gange man har gjort det. Der var en, som havde gjort det 11 gange og var godt på vej imod nummer 12.

   

  Vi går herefter på Butcher Shop. En restaurant, som udefra ligner et lukket pakhus, men som inden i ligner en rigtig hyggelig restaurant. Var vi ikke blevet anbefalet denne, var vi aldrig gået derind. Og den T-Bone jeg fik .... MMMM! Lækkert.

   

  Herefter er det hjemad - Memphis er ikke USAs mest indbydende by.

   

  Billeder

  Dag 12

  Memphis, Tennessee - Lynchburg, Tennessee

  Turen idag går fra Memphis til Lynchburg. Lynchburg er hjemsted for Jack Daniels bryggeriet. Turen dertil går forbi Huntsville, hvor der ligger et museum for USAs space program. Her stoppede vi og tilbragte 2 timer med at se en 3 D film, se en rakat, samt en masse forskellige militære rakatter. Dette er klart et sted, som er et besøg værd.

   

  Ellers er turen fra Memphis til Lynchburg nok mest kendetegnende ved, at naturen begynder at skifte. Vi kommer fra det mere flade og bakkede til starten af Smokey Mountains. De store bakker begynder nu, klipperne kigger frem en gang imellem og det begynder at komme mere skov.

   

  Vi ankommer til Lynchburg ved 18 tiden. En hyggelig lille flække, som har gjort en del ud af, at Jack Daniels bryggeriet ligget lige ved siden af. Jeg havde nu håbet, at vi kunne få en rundvisning eller lignende på bryggeriet, men de lukker kl. 16. Og åbner først 9 (eller senere mente manden vi spurgte). Og en rundvisning er ihvert fald 1œ time - Så det blev ikke denne gang. Dette var ikke slemt for mig - jeg har engang set et whiskey bryggeri i Canada.

   

  Stedet vi boede på her,  var super hyggeligt. Sjovt nok ligger det så i et "dry" county. Dvs. man må ikke drikke her. Ikke engang på restauranten kan vi få en øl. Hotellets ejer sagde dog, at det var ok at vi drak vores egne medbragte øl. Vi var nemlig blevet advaret om dette på forhånd. Men sjovt - De laver bourbon her, men man må ikke drikke her.

  Billeder

  Dag 13

  Lynchburg, Tennessee - Pigeon Forge, Tennessee

  Så går det for alvor imod bjergene. Great Smoky Mountains er kun godt 300 km væk. Vi kører nu imod dem og som vi nærmer os Pigeon Forge kommer der mere og mere bjerge omkring os. Vi kører idag delvist på interstate og delvist på landeveje.

   

  Vi ankommer hen sidst på dagen til Pigeon Forge. Og var vi ikke blevet advaret tidligere, havde jeg nok fået mig en mindre overraskelse. Byen er ikke andet end souvenirs butikker, fast food kæder, tivoli ting og hvad har vi. Magen til turist fælde skal man lede længe efter. Heldigvis er det da ikke et sted, hvor vi skal tilbringe tiden. Bare overnatte. Om dagen skal vi jo ud i bjergene og køre.

   

   

  Dag 14

  Pigeon Forge, Tennessee

  Idag skal vi køre ud fra hotellet her. Vi skal ende samme sted igen i aften.

   

  Vi kommer først afsted idag henad 10 tiden. Og turen går op igennem bjergene. Der er ikke så mange veje at vælge imellem, men dem der er er fede at køre på. Skifter fra at være 2 sporede i hver retning med masser af plads til at være små bjergveje med u-sving, som kræver lidt når man kører en tung Harley Davidson. Der ville nok have været sjovere på min v-strom. På trods af dette kører vi igennem skovene, hvor vi på den ene side til tider har en lille flod og andre gange bare bjergsiden ned. Autoværn bruger de ikke meget af - Og når det er der er det bare af træ.

   

  Vi kommer op i ca. 1500 meters højde. Temperaturen falder noget heroppe, men da det er sol, gør det ikke så meget. Vi er på vej imod Dragons Tail. Det er US 129. Den er berømt for sine mange sving, og et mekka for mange motorcykelister. 318 sving på 11 mile. Og selvfølgelig noget vi skal have prøvet.

   

   

  På trods af, at der kun er omkring 100 km fra hotellet til Dragons Tails tager det alligevel 3 timer at komme dertil. Dog er de 45 minutter frokost. Og da vi ankommer, ser det ikke ud af så meget. Eneste der vidner om, at her sker måske noget er de to politibiler ved foden af ruten. Lidt længere oppe gør vi holdt - sammen med 15-20 andre motorcyklister.

   

   

  Vi står her og snakker med forskellige mennesker. Der er alle typer. De rolige ældre med deres store touring maskiner og de unge med deres små racer maskiner. Og alt midt imellem. Der er dog en som skiller sig lidt ud - ikke fordi han har en speciel motorcykel, er gammel eller ung - mere fordi han render rundt og er bevæbnet. Som han siger "I am using my civil right as a american to carry a gun". Syntes godt nok han var lidt a en hill billie!

   

  Kort efter begiver vi os ud på Dragons Tail. Og hvad end jeg havde forestillet mig, er det altså vildt med alle de sving. Der er et hele tiden. Og denne store Harley er ikke verdens nemmeste at smide rundt med. Det går fint uden uheld og en fart imellem 15 og 50 km/t. En gang bliver vi overhalet af to, som tager ruten pænt hurtigt. Havde nu været noget helt andet på min strom og efter et par gennemkørsler.

   

  Da vi ankommer til enden, som hedder Deals Gab er der mange motorcykler. 100 stykker vil jeg tro. Og dette er nok første gang imens jeg har været i USA at Harley ikke er det dominerende mærke. Det er de mange racerer der dominere her.

   

   

  Vi falder i snak med en gut, som lige er væltet på sin næsten nye Yamaha. Ikke fordi han kørte for stærkt, men fordi forhjulet efter et fejlvurderet sving kommer i rabatten. Han vælter med ca 10 km/t. Cyklen er lidt ridset hen ad siden, jakken lidt ridset og hans ego pænt smadret ;)

  Og som han siger "Min pengepung og mit ego er det mest ødelagte"

   

   

  En sidste skæg ting her er "Three Of Shame". Et træ fyldt med dele fra alle dem, som ikke har kunnet køre igennem uden at vælte. Giver en et indtryk af, hvor svært det kan være.

   

  Jeg kan da også lige nævne, at jeg så i hvert fald 7 forskellige komme kørende på v-stroms. Det er en maskine, som er pænt populær her. Jeg har næsten set en hver eneste dag.

   

   

  Billeder

  Gæstebog

  An error has occured

  Help us develop the program by sending this report to the SmartSite Publisher-development staff.

  Your email (Optional)

  Please provide us with your email, so we can return to you. We will only use it for this purpose.

  What happened? (Optional)

  Please describe what happened just before this error occured. What were you working with, what did you intend to do, where did you click, etc. (You are welcome to use your native language in this report)


  Information send with this report

  Dagbog

  Jeg vil på denne side og alle undersider løbende (og gerne dagligt) opdatere turen mht. billeder og tekst.

  Klik ind og følg med

   

  Og læg gerne en hilsen i gæstebogen

   

   

  Dag -1

  Idag er der 1 dag til vi tager afsted.

  Jeg har pakket det meste - Dvs. jeg har lagt de ting frem, jeg skal have med.

  I aften skal det pakkes i tasker.

  Det er ikke fordi jeg medbrigner mange ting. Her kan nævnes:

   

  Tøj

  • MC Bukser
  • MC Jakke
  • MC Handsker
  • Styrthjelm
  • 4 T-shirts
  • 1 par ekstra bukser
  • 1 par shorts
  • 1 par badebukser
  • 4 par strømper
  • 4 par underbukser
  • sandaler
  • Toiletsager

   

  Andet

  • Telefon
  • PC
  • Camera
  • GPS

   

   

  Vi skal imorgen til Billund, hvor vi overnatter. Vi skal flyve 06.45 fredag morgen og derfor nok tjekke ind en time tidligere.

  Vi flyver til London og derfra videre til Atlanta Georgia.

   

   

   

 •  
 •  
 • Dag 1

  Så er vi ankommet til Atlanta.


  En bivenhedsløst tur fra Billund til Atlanta via Londog er overstået. Og ser man bort fra alt det sikkerhedspjat man skal igennem forløb hele dagen uden problemer.


  Vel ankommet til hotellet fik vi en kold øl, ringede og bekræftede vores aftale om leje af Harley'er. Alt forløber som det skal. Vi bliver hentet imorgen kl. 9 - Og så er det ellers afsted imod Savannah.


  Der er ikke så meget mere at sige idag. En flyvetur på knap 10 timer er ikke så skæg. Og da slet ikke noget at skrive hjem om.  Dag 2

  Atlanta, Georgia - Savannah, Georgia

  05.15. Det viste uret da jeg vågnede første gang. Jeg kunne godt mærke, at den danske tid stadigvæk var i mig.

  Så indtil kl. ca. 7 blundede jeg bare. Et bad, lidt morgenmad og så var det ellers afsted til afhentning af Harley'erne.

   

  Vi havde en aftale med ejeren af udlejningsselskabet at han skulle hente os kl. 9 på hotellet. Han kørte os til butikken, vi fik vores to harley Davidson Electric Glide Ultra. Det er sådan en morfar cykel med radio, cd afspiller, fartpilot og hvad har. En ordenlig skude af en maskine.

   

  Efter at have pakket vores ting sammen kørte vi imod Savannah. Turen dertil havde vi hjemmefra beregnet til 380 km, men den endte med at blive på godt 500 km. Derfor ankom vi noget sent til Savannah. Turen dertil var uden de store begivenheder. Lære motorcyklen at kende, se naturen og stoppe og få en kop kaffe eller noget at spise.

   

  Om aftenen var vi ude og spise fisk. Jeg kunne nu godt mærke, at det sidste af jetlaget stadigvæk lå i kroppen, så vi kom ikke så sent i seng.

  Billeder

  Dag 3

  Savannah, Georgia - St. Augustine, Florida

  Idag vågnede jeg lidt over 6. Stadigvæk tidligt, men da klart bedre en 5.15. Turen idag går imod St. Augustine syd for Jacksonville i Florida. Det er ca 300 km.

   

  I nyhederne herover har de snakket meget om det dårlige vejr der er i sydstaterne. Der er meget regn - Meget mere end normalt. Regnen ligger nord vest for os - Og den skal blive liggende lidt endnu. Og gerne forsvinde til vi skal på de kanter. Ellers må vi jo revurdere vores rejseplan.

   

  Turen til St. Augustine foregår ned langs kysten. Men der er nu ikke meget at se, så det er primært køreturen og nyde naturen. Idag har vi rundet de 30 grader. Og solen skinner. Og når man så kører iført hjelm, støvler, bukser og jakke, ja så har man det pænt varmt. Faktisk lidt mere end det er fedt.

   

  Vi ankom idag til St. Augustine ved 17 tiden, bliver checked in, får pakket ud og så er det ellers en tur i svømmepølen. Det er længe siden jeg har nydt et bad SÅ meget.

   

  Om aftenen spiste vi på en restaurant lige ved siden af. Øster smagte jeg for første gang i mit liv. Med et køligt glas hvidvin var det bare perfekt.

  Efterfølgende røg vi ned i baren, hvor vi mødte en del lokale på motorcykler. En af dem på en Suzuki et eller andet SV agtigt. Den kostede så den nette sum af 9000$. Jeg vil også bo i USA!

   

  Noget helt andet er, at ingen her i Florida kører med hjelm. Eller andet sikkerhedstøj for den sags skyld. Spurgte en af dem hvorfor. Svaret var ganske enkelt: Har du en forsikring behøver du ingen hjelm. Og i din varme her er det tæt på at være meget fristende...

  Billeder

  Dag 4

  St. Augustine, Florida

  Idag vågnede jeg først kl. 8. Tror måske det kan hænge lidt sammen med, at jeg fik et par øl igår :)

   

   

  Dagen idag foregår her. Så vi tog ud til St. Augustíne Alligator Farm. Spøjst sted. Eneste steed i verden (i flg. dem selv), hvor de har alle 23 arter af krokodiller præsenteret.

   

   

  Ellers har den stået på sightseeing i byen. Vi var ude og se et fort, som spanierne grundlage en gang i 1500 tallet. Der var en kort demonstration af, hvordan man i gamle dage brugte en ... Hm ... Ved sgu ikke vad sådan en fætter hedder. Et gevær, hvor man putter krudt i et lille kammer, krudt og kugle ned i løbet, og det hele antændes af en flintesten.

   

  Ellers er vi vel tilbage på hotellet...

  Billeder

  Dag 5

  St. Augustine, Florida - Tallahassee, Florida

  Idag forlader vi St. Augustine. Vi skal køre godt 350 km. til Tallahasse. Fra at have været ved vandet begiver vi os igen ind over land. Og igen igennem store dele af sump områder. Der er ikke meget at se på disse stræk. Man kan nyde naturen og de lige landeveje - Og høre musik, som vi jo kan på en Harley :)

   

   

  Senere når vi Fanning Springs. Det er et sted, hvor man normalt ville have kunnet badet. Men pga. af massive regnskyld i det centrale sydvest er det oversvømmelser. Så vi kunne bare gå rundt og kigge. selvom en badetur her slet ikke have været af vejen. Vi mødte en en anden biker, som fortalte, at vi i Apalachicola skulle finde et sted som hedder Bozz Oysters. de skulle servere nogle glimrende øster. Han fortalte desuden at regnen så ud til, at have stilnet af i det områder vi senere skulle til.  Det var også her, at vi så en søko i sit eget element. Denne endda med en unge. Det var faktisk noget af en oplevelse. Det er jo ikke noget vi ser hver dag (uden for fangenskab).

   

   

  Ellers var denne dag en dag på, hvor selve motorcyklen og turen var i centrum...

  Billeder

  Dag 6

  Tallahassee, Florida - Fort Walton Beach, Florida

  Idag har vi forladt Tallahasse, som er hovedstaden i Florida. Dagen startede med truende skyer, som lovede regn. Men det blev der intet af. Efter en halv times kørsel fordampede skyerne for solen. Og en skyfri himmel viste sig. Sammen med 30+ grader.

   

  Dagen gik endnu engang igennem deres sumpede områder. Der er ikke meget at se på de stræk vi kører, hvor der på begge sider af os ikke er meget andet end deres sumpområder. Nogle er med meget tæt bevoksning. Andre er mere åbne. Og jeg kan ikke lade være med at tænke på, at der overalt lever alligatorere. Så ethvert stop udenfor begyggelse giver en let anledning til liiige at kigge sig omkring. Der skulle vel ikke ligge en alligator på lur ....

  Dette på trods af, at vi i St. Augustine Alligator Farm havde fået at vide, at de er mere bange for os end vi er for dem, og at de derfor hellere vil flygte end angribe. Og dertil at vi er en stor mundfuld for dem. Dermed ikke sagt, at de ikke vil kunne angribe...

   

  Efter et par timers kørsel ser vi langs vejsiden folk der arbejder. Det tager os lidt tid, men så opdager vi, at det er fanger fra de lokale fængsler, som arbejder med at gøre vejen pænere. Enten ved oprydning eller også ved at slå græs mm.

   

   

  Midtvejs på turen når vi Apalachicloa. Byen er ikke stor. Vi drejer af her. Vi vil prøve at finde Bozz' Oyster bar. De viser sig at være forbavsende nemt. Men udefra ligner stedet overhovedet ikke et sted, hvor der ligger en restaurant, som er værd at spise på. Men det skulle vise sig anderledes...

  Inde på restauranten bestilte vi østers. På mange forskellige måder. Vi smagte østers et par dage tidligere, men de var dampet. Denne gang fik vi rå østers. Og om jeg kan lide dette - Ja, det er nok ikke noget jeg vil dyrke vildt meget. Derimod syntes jeg tilberedte østers er en fænomenal spise!

   

   

  De sidste timer af turen til Fort Walton Beach foregik  langs kysten ud til den mexicanske bugt. Her var praktisk alle huse bygget på pæle. Og efter at have set, hvordan Katrina ødelagde store dele af netop denne kyststrækning forstår man langt bedre, hvorfor de gør det.

   

  Det var nu også nemt at se, at hele dette kyststræk består af hoteller, feriehuse og hvad har vi. Og de lever alene af turister. 

  Billeder

  Dag 7

  Fort Walton Beach, Florida - New Orleans, Louisiana

  Idag skal vi til New Orleans. New Orleans ligger i Louisiana og for at komme dertil fra Florida skal vi igennem resten af Florida, lidt af Alabama, noget af Mississippi for til sidst at køre ind i Louisiana.

   

  Turen foregår fra Fort Walton Beach foregår som dagen før. Langs kysten. Og som dagen før kører vi i et udpræget turistpræget område. Alabama er en times kørsel - vupti come Alabama - og vupti så er der Mississippi. Igen en time og så rammer vi Louisiana.

   

  I Mississippi gør vi et kort hold på en Memorial for vietnam krigens ofre for Mississippi. Selvom det er så mange år siden kan jeg stadigvæk tænke på denne krig som et totalt spild af tid, penge og ikke mindst menneskeliv.

  Mindepladsen her havde også mindemærker til tidligere krige, som USA har udkæmpet.

   

   

  Sidst på eftermiddagen ankommer vi så til New Orleans. Og vi har reservationer på et hotel lige midt i French Courter. Efter at have check in, fået et bad tager vi ud for at se på French Courter. Vi fandt hurtigt Bourbon Street. Og minder forventninger til dette område var små værtshuse, restauranter, spillesteder og hvad har vi, hvor jazz og blues skulle ses og opleves i en skøn forvirring. Netop dette skulle vise sig noget anderledes.

  Husene og området er smukt. Slet ingen tvivl om det. Det er så atypisk amerikansk, at det nærnest skriger en i hovedet. Man kan næsten fornemme den atmosfære, som stedet alt har haft.

  Men udviklingen har indhentet selv dette område. Så Bourbon Street indeholde streeptease steder, bordeller, spillesteder, hvor en alm. rock bliver spillet og andet deslige. De mange små jazz og blues steder, som jeg havde troet var her var der ikke mange af.

   

  Vi fandt dog et sted. Et sted hvor Steamboat Willlie spillede. Dette var min opfattelse af, hvordan New Orleans skulle være. Efter at have spist sad vi her noget tid og lyttede til den blide og sørgmodige jazz.

   

  Herefter gik vi lidt op og ned af Bourbon Street. På gaden står diverse personer fra hver eneste bar, streep bar og værtshus og lokker en med tilbud af mere eller mindre lyssky art. Jeg tænkte umiddelbart at dette er den amerikanske Calleja.

   

   

  Kort før vi begiver os hjem kommer der et optog med en skole. Meget i stil med det man forbinder med Madi Gras. Optoget fulgte vi - ligesom alle andre gjorde.

   

  Det var også her vi oplevede, hvordan folk stod på altanerne rundt omkring og kastede halskæder ned på gaden. Meningen med dette er, at de piger der samler dem op, skal vise deres bryster til dem. Det kaldes at flashe. Denne tradition er, så vidt jeg har forstået også fra gamle dage af. Som vi vist fik fortalt for at tiltrække folk til området tidligere.

   

  Til sidst og vel omkring midnat begiver vi os tilbage til hotellet. En ny dag skal opleves imorgen...

  Billeder

  Dag 8

  New Orleans, Louisiana

  New Orleans. French Courter. Det er her vi er. Og gårsdagens indtryk var en blandet fornøjelse, så det var med lidt blandede følelser jeg stod op. Eftersom vi ikke skulle ud og køre, sov vi lidt længere end normalt.

  Efter morgenmaden besluttede vi os for at gå lidt rundt og kigge på byen. Og det indtryk jeg fik nu var noget anderledes end aftenen før.

   

  French Courtter sover ikke. De fleste spillesteder, værtshuse og hvad har vi lukker vist kl. 8. Og åbner igen op ad formiddagen. Nu viste French Courter sig fra den side jeg havde forventet. Stederne var ved at åbne og vi kunne høre jazz rundt omkring. Der var faktisk nogen der sad på gaden og spillede. Og eftersom de lever af drikkepenge alle disse mennesker - ja så blev der givet lidt penge ud rundt omkring.

   

  Efter en luret gåen frem og tilbage kom til til Jackson Square. Herfra besluttede vi os for at tage en hestevogn rundt. Det ville samtidigt være en fortælling om, hvilke huse der var hvad, hvor de kom fra, hvor gamle de var mm.

  De 60$ viste sig at være givet godt ud. Vi så dele af French Courter, som vi ikke ville have set. Eller i hvert fald ikke have kendt historien bag. Vi fik bl.a. at vide, at husene var bygget omvendt. Det skulle forstås sådan, at hvor vi normalt ville have have mm foran husene og altaner bagved - så lidt i fred. Her er altanerne foran og haverne at inde bagved. Derinde hvor tyvene i gamle dage ikke kunne komme til. Og hvor der tit var skygge og dermed køligt.

   

  Vi fik fortalte hvor voodoo butikkerne lå, hvor kirkegården var - og en masse mere.

  Efter turen var vi i markedspladsen. Det er her, hvor man kan købe alt muligt. Og det meste er turist ting. Billigt lort, som alle køber med hjem.

   

  Vi fik i løbet af dagen også begivet os hen til kirkegården og set denne. En gut gav en rundvisning og fortalte om gravene og hvorfor de ser ud som de gør. Hvordan det virker og hvem der var begravet hvor.

   

  Det var også her vi stødte på 3 gutter, som lavede et show på gaden. Sådan et danse hip hop show. Men noget over det sædvanlige. Den ene af gutterne kunne snurre rundt på hovedet - og kun hovedet. Han kunne kure henad måtten, der var lagt på gaden. 3-4 meter vil jeg tro. ænt imponerende. De fortalte, at de havde været med i America Got Talent. Og var nået langt. Og efter at have set dem forstår jeg hvorfor.

   

  Dette var dagen, hvor jeg oplevede French Courter som jeg havde forventet. Efter aftensmad, som idag bestod af mere ordinært mad (stadigvæk helt suverænt mad) endte vi igen hos Steamboat Willie. Et sted efter min smag. God musik, plads til at være der og til at snakke sammen. Vi blev dog ikke længe. En ny dag imorgen skal køres på MC op langs mississippi floden.

  Billeder

  Dag 9

  New Orleans, Louisiana - Vicksburg, Mississippi

  Så er det tiden at forlade New Orleans. Det har været 2 super dage i French Courter på trods af, at dette område er noget anderledes om natten end om dagen. Det er et område der er så ikke amerikansk, som noget kan blive.

   

  Temperaturen her ved 9-tiden om morgenen er allerede godt over 20 grader. Og det vil kun blive varmere. De første mange kilometer ud af New Orleans (og vi snakker mere end 40 km) foregår mere eller mindre på broer i sumpområder eller direkte i vandet. Det giver virkelig et indtryk af, hvor udsat New Orleans er for naturens kræfter. Og det gør det svært at forstå, hvorfor man kunne bygger digerne til at kunne modstå en kategori 3 orkan, når nu der er op til kategori 5!

   

  Turen til Vicksburg er uden de store begivenheder. Vi ankommer til Vicksburg omkring kl 18. De første tegn på regn er begyndt at vise sig. Det er stadigvæk varmt og fugtigt. Specielt i hjelmen. Vi bor La Quinta. Et helt ny motel. Lige ved siden af ligger en kinesisk seafood restaurant, hvor vi vælger at spise. Deres buffet indeholder alt hvad man kan ønske sig. Selv sushi.

   

  Vi støder her ind i en ældre herre, som pludselig spørger "Er det dansk i taler?"

  Det viser sig, at han er fra Charlottenlund, men at han for mange år siden flyttede til USA.

  Spøjs fætter, som underholder lidt.

   

   

  Billeder

  Dag 10

  Vicksburg, Mississippi - Memphis, Tennessee

  Det regnede i nat. For første gang på denne tur var der synlige tegn på regn. Og ikke nok med det - De sidste mange dage har vi i TV kunne se, hvordan vejrudsigten for det centrale syd ikke så alt for godt ud. Tordenvejr og regn er på programmet. Denne morgen er det kun 14 grader, da vi står op. Det er en meget mærkbar forskel på de 32+ grader der var dagen før!

   

  Vi kører fra Vicksburg i let sol, men med mange truende skyer. Vi gør et holdt ved slagmarken fra 18xx, hvor General Grant vandt over General Pemberton i borgerkrigen. Nordstaternes sejr over sydstaterne. Vi kan se de volde, som udgjorde fæstningen af byen Vicksburg samt en masse monumenter for dette. Indenfor bliver hele historien gennemgået. Et ganske spændende sted og oplysninger vedr. borgerkrigen mm.

   

  Derefter går turen imod Memphis. Igen en dag uden de store ting på vejen. Ikke andet end skyerne trækker mere og mere sammen og for første gang kører vi i direkte småregn. Dog slet ikke nok til at gøre os våde, selvom Ole alligevel tager al regntøjet på. Bare for at være sikker...

   

  Vi ankommer henad ad aften til Memphis. Vores første indtryk er en by i forfald. Vi bor på et motel i den mere tvivlsomme del af byen. Den del, som ikke indbyder til at færdes ude om aftenen. Vi finder en restaurant - eller nærmere en kina grill. Vi spiser og går til ro. Dette har været den dag med de største temperatur svingninger og den dag med det mest kedelige værd.

  Billeder

  Dag 11

  Memphis, Tennessee

  Idag er vejret ikke meget bedre end dagen før. Koldt og skyet. Vi skal ikke køre på MC idag. I hvert fald ikke andet end til Graceland.

   

  Efter morgenmaden, som denne gang indtages på Burger King, da dette er det første motel, som ikke har morgenmad med i programmet. Faktisk er dette det mest usle af alle de moteller vi har boet på. Turen går nu imod Graceland.

   

  Vi ankommer til Graceland. Og her er et glimrende eksempel på, hvordan man kan lave en kæmpe forretning ud af en person. Graceland ligger på den ene side af vejen. Hele den anden side er museer, burger joint, souvenir shops og hvad har vi som kan vriste penge af folk. Vi betaler knap 30$ og har dermed adgang til museer og selve Graceland.

  Graceland er imponerende. Ikke i størrelse. Det er et middel stort amerikans hus. Det er imponerende i den forstand, at Elvis har boet der. At man kan sse hans møbler samt få en gennemgribende indblik i hans liv, hans glæde for biler, motorcykler samt andet med motor og hans familie. Det er klart et besøg værd.

   

  Efter par timer senere er vi på vej tilbage til hotellet. Vi vil ned og kigge i downtown Memphis. Denne er dog en mærkelig størrelse. Ikke overdrevet behagelig - Man føler sig lidt ilde tilmode.

  Vi finder den en ganske glimrende bar. Sådan i irsk stil. Her har de over 200 forskellige øl fra belgien, Tyskland, Canada og hvad har vi. Vi får en del forskellige øl her og tager et spil pool. En sjov bemærkning er, at man her kan få en tallerken med sit navn på, når man har drukket alle 200 øl. Ikke på en aften - men over tid. Farven på tallerkene bestemmer hvor mange gange man har gjort det. Der var en, som havde gjort det 11 gange og var godt på vej imod nummer 12.

   

  Vi går herefter på Butcher Shop. En restaurant, som udefra ligner et lukket pakhus, men som inden i ligner en rigtig hyggelig restaurant. Var vi ikke blevet anbefalet denne, var vi aldrig gået derind. Og den T-Bone jeg fik .... MMMM! Lækkert.

   

  Herefter er det hjemad - Memphis er ikke USAs mest indbydende by.

   

  Billeder

  Dag 12

  Memphis, Tennessee - Lynchburg, Tennessee

  Turen idag går fra Memphis til Lynchburg. Lynchburg er hjemsted for Jack Daniels bryggeriet. Turen dertil går forbi Huntsville, hvor der ligger et museum for USAs space program. Her stoppede vi og tilbragte 2 timer med at se en 3 D film, se en rakat, samt en masse forskellige militære rakatter. Dette er klart et sted, som er et besøg værd.

   

  Ellers er turen fra Memphis til Lynchburg nok mest kendetegnende ved, at naturen begynder at skifte. Vi kommer fra det mere flade og bakkede til starten af Smokey Mountains. De store bakker begynder nu, klipperne kigger frem en gang imellem og det begynder at komme mere skov.

   

  Vi ankommer til Lynchburg ved 18 tiden. En hyggelig lille flække, som har gjort en del ud af, at Jack Daniels bryggeriet ligget lige ved siden af. Jeg havde nu håbet, at vi kunne få en rundvisning eller lignende på bryggeriet, men de lukker kl. 16. Og åbner først 9 (eller senere mente manden vi spurgte). Og en rundvisning er ihvert fald 1œ time - Så det blev ikke denne gang. Dette var ikke slemt for mig - jeg har engang set et whiskey bryggeri i Canada.

   

  Stedet vi boede på her,  var super hyggeligt. Sjovt nok ligger det så i et "dry" county. Dvs. man må ikke drikke her. Ikke engang på restauranten kan vi få en øl. Hotellets ejer sagde dog, at det var ok at vi drak vores egne medbragte øl. Vi var nemlig blevet advaret om dette på forhånd. Men sjovt - De laver bourbon her, men man må ikke drikke her.

  Billeder

  Dag 13

  Lynchburg, Tennessee - Pigeon Forge, Tennessee

  Så går det for alvor imod bjergene. Great Smoky Mountains er kun godt 300 km væk. Vi kører nu imod dem og som vi nærmer os Pigeon Forge kommer der mere og mere bjerge omkring os. Vi kører idag delvist på interstate og delvist på landeveje.

   

  Vi ankommer hen sidst på dagen til Pigeon Forge. Og var vi ikke blevet advaret tidligere, havde jeg nok fået mig en mindre overraskelse. Byen er ikke andet end souvenirs butikker, fast food kæder, tivoli ting og hvad har vi. Magen til turist fælde skal man lede længe efter. Heldigvis er det da ikke et sted, hvor vi skal tilbringe tiden. Bare overnatte. Om dagen skal vi jo ud i bjergene og køre.

   

   

  Dag 14

  Pigeon Forge, Tennessee

  Idag skal vi køre ud fra hotellet her. Vi skal ende samme sted igen i aften.

   

  Vi kommer først afsted idag henad 10 tiden. Og turen går op igennem bjergene. Der er ikke så mange veje at vælge imellem, men dem der er er fede at køre på. Skifter fra at være 2 sporede i hver retning med masser af plads til at være små bjergveje med u-sving, som kræver lidt når man kører en tung Harley Davidson. Der ville nok have været sjovere på min v-strom. På trods af dette kører vi igennem skovene, hvor vi på den ene side til tider har en lille flod og andre gange bare bjergsiden ned. Autoværn bruger de ikke meget af - Og når det er der er det bare af træ.

   

  Vi kommer op i ca. 1500 meters højde. Temperaturen falder noget heroppe, men da det er sol, gør det ikke så meget. Vi er på vej imod Dragons Tail. Det er US 129. Den er berømt for sine mange sving, og et mekka for mange motorcykelister. 318 sving på 11 mile. Og selvfølgelig noget vi skal have prøvet.

   

   

  På trods af, at der kun er omkring 100 km fra hotellet til Dragons Tails tager det alligevel 3 timer at komme dertil. Dog er de 45 minutter frokost. Og da vi ankommer, ser det ikke ud af så meget. Eneste der vidner om, at her sker måske noget er de to politibiler ved foden af ruten. Lidt længere oppe gør vi holdt - sammen med 15-20 andre motorcyklister.

   

   

  Vi står her og snakker med forskellige mennesker. Der er alle typer. De rolige ældre med deres store touring maskiner og de unge med deres små racer maskiner. Og alt midt imellem. Der er dog en som skiller sig lidt ud - ikke fordi han har en speciel motorcykel, er gammel eller ung - mere fordi han render rundt og er bevæbnet. Som han siger "I am using my civil right as a american to carry a gun". Syntes godt nok han var lidt a en hill billie!

   

  Kort efter begiver vi os ud på Dragons Tail. Og hvad end jeg havde forestillet mig, er det altså vildt med alle de sving. Der er et hele tiden. Og denne store Harley er ikke verdens nemmeste at smide rundt med. Det går fint uden uheld og en fart imellem 15 og 50 km/t. En gang bliver vi overhalet af to, som tager ruten pænt hurtigt. Havde nu været noget helt andet på min strom og efter et par gennemkørsler.

   

  Da vi ankommer til enden, som hedder Deals Gab er der mange motorcykler. 100 stykker vil jeg tro. Og dette er nok første gang imens jeg har været i USA at Harley ikke er det dominerende mærke. Det er de mange racerer der dominere her.

   

   

  Vi falder i snak med en gut, som lige er væltet på sin næsten nye Yamaha. Ikke fordi han kørte for stærkt, men fordi forhjulet efter et fejlvurderet sving kommer i rabatten. Han vælter med ca 10 km/t. Cyklen er lidt ridset hen ad siden, jakken lidt ridset og hans ego pænt smadret ;)

  Og som han siger "Min pengepung og mit ego er det mest ødelagte"

   

   

  En sidste skæg ting her er "Three Of Shame". Et træ fyldt med dele fra alle dem, som ikke har kunnet køre igennem uden at vælte. Giver en et indtryk af, hvor svært det kan være.

   

  Jeg kan da også lige nævne, at jeg så i hvert fald 7 forskellige komme kørende på v-stroms. Det er en maskine, som er pænt populær her. Jeg har næsten set en hver eneste dag.

   

   

  Billeder

  Gæstebog

  An error has occured

  Help us develop the program by sending this report to the SmartSite Publisher-development staff.

  Your email (Optional)

  Please provide us with your email, so we can return to you. We will only use it for this purpose.

  What happened? (Optional)

  Please describe what happened just before this error occured. What were you working with, what did you intend to do, where did you click, etc. (You are welcome to use your native language in this report)


  Information send with this report

  Dagbog

  Jeg vil på denne side og alle undersider løbende (og gerne dagligt) opdatere turen mht. billeder og tekst.

  Klik ind og følg med

   

  Og læg gerne en hilsen i gæstebogen

   

   

  Dag -1

  Idag er der 1 dag til vi tager afsted.

  Jeg har pakket det meste - Dvs. jeg har lagt de ting frem, jeg skal have med.

  I aften skal det pakkes i tasker.

  Det er ikke fordi jeg medbrigner mange ting. Her kan nævnes:

   

  Tøj

  • MC Bukser
  • MC Jakke
  • MC Handsker
  • Styrthjelm
  • 4 T-shirts
  • 1 par ekstra bukser
  • 1 par shorts
  • 1 par badebukser
  • 4 par strømper
  • 4 par underbukser
  • sandaler
  • Toiletsager

   

  Andet

  • Telefon
  • PC
  • Camera
  • GPS

   

   

  Vi skal imorgen til Billund, hvor vi overnatter. Vi skal flyve 06.45 fredag morgen og derfor nok tjekke ind en time tidligere.

  Vi flyver til London og derfra videre til Atlanta Georgia.

   

   

   

 •  
 •  
 • Dag 1

  Så er vi ankommet til Atlanta.


  En bivenhedsløst tur fra Billund til Atlanta via Londog er overstået. Og ser man bort fra alt det sikkerhedspjat man skal igennem forløb hele dagen uden problemer.


  Vel ankommet til hotellet fik vi en kold øl, ringede og bekræftede vores aftale om leje af Harley'er. Alt forløber som det skal. Vi bliver hentet imorgen kl. 9 - Og så er det ellers afsted imod Savannah.


  Der er ikke så meget mere at sige idag. En flyvetur på knap 10 timer er ikke så skæg. Og da slet ikke noget at skrive hjem om.  Dag 2

  Atlanta, Georgia - Savannah, Georgia

  05.15. Det viste uret da jeg vågnede første gang. Jeg kunne godt mærke, at den danske tid stadigvæk var i mig.

  Så indtil kl. ca. 7 blundede jeg bare. Et bad, lidt morgenmad og så var det ellers afsted til afhentning af Harley'erne.

   

  Vi havde en aftale med ejeren af udlejningsselskabet at han skulle hente os kl. 9 på hotellet. Han kørte os til butikken, vi fik vores to harley Davidson Electric Glide Ultra. Det er sådan en morfar cykel med radio, cd afspiller, fartpilot og hvad har. En ordenlig skude af en maskine.

   

  Efter at have pakket vores ting sammen kørte vi imod Savannah. Turen dertil havde vi hjemmefra beregnet til 380 km, men den endte med at blive på godt 500 km. Derfor ankom vi noget sent til Savannah. Turen dertil var uden de store begivenheder. Lære motorcyklen at kende, se naturen og stoppe og få en kop kaffe eller noget at spise.

   

  Om aftenen var vi ude og spise fisk. Jeg kunne nu godt mærke, at det sidste af jetlaget stadigvæk lå i kroppen, så vi kom ikke så sent i seng.

  Billeder

  Dag 3

  Savannah, Georgia - St. Augustine, Florida

  Idag vågnede jeg lidt over 6. Stadigvæk tidligt, men da klart bedre en 5.15. Turen idag går imod St. Augustine syd for Jacksonville i Florida. Det er ca 300 km.

   

  I nyhederne herover har de snakket meget om det dårlige vejr der er i sydstaterne. Der er meget regn - Meget mere end normalt. Regnen ligger nord vest for os - Og den skal blive liggende lidt endnu. Og gerne forsvinde til vi skal på de kanter. Ellers må vi jo revurdere vores rejseplan.

   

  Turen til St. Augustine foregår ned langs kysten. Men der er nu ikke meget at se, så det er primært køreturen og nyde naturen. Idag har vi rundet de 30 grader. Og solen skinner. Og når man så kører iført hjelm, støvler, bukser og jakke, ja så har man det pænt varmt. Faktisk lidt mere end det er fedt.

   

  Vi ankom idag til St. Augustine ved 17 tiden, bliver checked in, får pakket ud og så er det ellers en tur i svømmepølen. Det er længe siden jeg har nydt et bad SÅ meget.

   

  Om aftenen spiste vi på en restaurant lige ved siden af. Øster smagte jeg for første gang i mit liv. Med et køligt glas hvidvin var det bare perfekt.

  Efterfølgende røg vi ned i baren, hvor vi mødte en del lokale på motorcykler. En af dem på en Suzuki et eller andet SV agtigt. Den kostede så den nette sum af 9000$. Jeg vil også bo i USA!

   

  Noget helt andet er, at ingen her i Florida kører med hjelm. Eller andet sikkerhedstøj for den sags skyld. Spurgte en af dem hvorfor. Svaret var ganske enkelt: Har du en forsikring behøver du ingen hjelm. Og i din varme her er det tæt på at være meget fristende...

  Billeder

  Dag 4

  St. Augustine, Florida

  Idag vågnede jeg først kl. 8. Tror måske det kan hænge lidt sammen med, at jeg fik et par øl igår :)

   

   

  Dagen idag foregår her. Så vi tog ud til St. Augustíne Alligator Farm. Spøjst sted. Eneste steed i verden (i flg. dem selv), hvor de har alle 23 arter af krokodiller præsenteret.

   

   

  Ellers har den stået på sightseeing i byen. Vi var ude og se et fort, som spanierne grundlage en gang i 1500 tallet. Der var en kort demonstration af, hvordan man i gamle dage brugte en ... Hm ... Ved sgu ikke vad sådan en fætter hedder. Et gevær, hvor man putter krudt i et lille kammer, krudt og kugle ned i løbet, og det hele antændes af en flintesten.

   

  Ellers er vi vel tilbage på hotellet...

  Billeder

  Dag 5

  St. Augustine, Florida - Tallahassee, Florida

  Idag forlader vi St. Augustine. Vi skal køre godt 350 km. til Tallahasse. Fra at have været ved vandet begiver vi os igen ind over land. Og igen igennem store dele af sump områder. Der er ikke meget at se på disse stræk. Man kan nyde naturen og de lige landeveje - Og høre musik, som vi jo kan på en Harley :)

   

   

  Senere når vi Fanning Springs. Det er et sted, hvor man normalt ville have kunnet badet. Men pga. af massive regnskyld i det centrale sydvest er det oversvømmelser. Så vi kunne bare gå rundt og kigge. selvom en badetur her slet ikke have været af vejen. Vi mødte en en anden biker, som fortalte, at vi i Apalachicola skulle finde et sted som hedder Bozz Oysters. de skulle servere nogle glimrende øster. Han fortalte desuden at regnen så ud til, at have stilnet af i det områder vi senere skulle til.  Det var også her, at vi så en søko i sit eget element. Denne endda med en unge. Det var faktisk noget af en oplevelse. Det er jo ikke noget vi ser hver dag (uden for fangenskab).

   

   

  Ellers var denne dag en dag på, hvor selve motorcyklen og turen var i centrum...

  Billeder

  Dag 6

  Tallahassee, Florida - Fort Walton Beach, Florida

  Idag har vi forladt Tallahasse, som er hovedstaden i Florida. Dagen startede med truende skyer, som lovede regn. Men det blev der intet af. Efter en halv times kørsel fordampede skyerne for solen. Og en skyfri himmel viste sig. Sammen med 30+ grader.

   

  Dagen gik endnu engang igennem deres sumpede områder. Der er ikke meget at se på de stræk vi kører, hvor der på begge sider af os ikke er meget andet end deres sumpområder. Nogle er med meget tæt bevoksning. Andre er mere åbne. Og jeg kan ikke lade være med at tænke på, at der overalt lever alligatorere. Så ethvert stop udenfor begyggelse giver en let anledning til liiige at kigge sig omkring. Der skulle vel ikke ligge en alligator på lur ....

  Dette på trods af, at vi i St. Augustine Alligator Farm havde fået at vide, at de er mere bange for os end vi er for dem, og at de derfor hellere vil flygte end angribe. Og dertil at vi er en stor mundfuld for dem. Dermed ikke sagt, at de ikke vil kunne angribe...

   

  Efter et par timers kørsel ser vi langs vejsiden folk der arbejder. Det tager os lidt tid, men så opdager vi, at det er fanger fra de lokale fængsler, som arbejder med at gøre vejen pænere. Enten ved oprydning eller også ved at slå græs mm.

   

   

  Midtvejs på turen når vi Apalachicloa. Byen er ikke stor. Vi drejer af her. Vi vil prøve at finde Bozz' Oyster bar. De viser sig at være forbavsende nemt. Men udefra ligner stedet overhovedet ikke et sted, hvor der ligger en restaurant, som er værd at spise på. Men det skulle vise sig anderledes...

  Inde på restauranten bestilte vi østers. På mange forskellige måder. Vi smagte østers et par dage tidligere, men de var dampet. Denne gang fik vi rå østers. Og om jeg kan lide dette - Ja, det er nok ikke noget jeg vil dyrke vildt meget. Derimod syntes jeg tilberedte østers er en fænomenal spise!

   

   

  De sidste timer af turen til Fort Walton Beach foregik  langs kysten ud til den mexicanske bugt. Her var praktisk alle huse bygget på pæle. Og efter at have set, hvordan Katrina ødelagde store dele af netop denne kyststrækning forstår man langt bedre, hvorfor de gør det.

   

  Det var nu også nemt at se, at hele dette kyststræk består af hoteller, feriehuse og hvad har vi. Og de lever alene af turister. 

  Billeder

  Dag 7

  Fort Walton Beach, Florida - New Orleans, Louisiana

  Idag skal vi til New Orleans. New Orleans ligger i Louisiana og for at komme dertil fra Florida skal vi igennem resten af Florida, lidt af Alabama, noget af Mississippi for til sidst at køre ind i Louisiana.

   

  Turen foregår fra Fort Walton Beach foregår som dagen før. Langs kysten. Og som dagen før kører vi i et udpræget turistpræget område. Alabama er en times kørsel - vupti come Alabama - og vupti så er der Mississippi. Igen en time og så rammer vi Louisiana.

   

  I Mississippi gør vi et kort hold på en Memorial for vietnam krigens ofre for Mississippi. Selvom det er så mange år siden kan jeg stadigvæk tænke på denne krig som et totalt spild af tid, penge og ikke mindst menneskeliv.

  Mindepladsen her havde også mindemærker til tidligere krige, som USA har udkæmpet.

   

   

  Sidst på eftermiddagen ankommer vi så til New Orleans. Og vi har reservationer på et hotel lige midt i French Courter. Efter at have check in, fået et bad tager vi ud for at se på French Courter. Vi fandt hurtigt Bourbon Street. Og minder forventninger til dette område var små værtshuse, restauranter, spillesteder og hvad har vi, hvor jazz og blues skulle ses og opleves i en skøn forvirring. Netop dette skulle vise sig noget anderledes.

  Husene og området er smukt. Slet ingen tvivl om det. Det er så atypisk amerikansk, at det nærnest skriger en i hovedet. Man kan næsten fornemme den atmosfære, som stedet alt har haft.

  Men udviklingen har indhentet selv dette område. Så Bourbon Street indeholde streeptease steder, bordeller, spillesteder, hvor en alm. rock bliver spillet og andet deslige. De mange små jazz og blues steder, som jeg havde troet var her var der ikke mange af.

   

  Vi fandt dog et sted. Et sted hvor Steamboat Willlie spillede. Dette var min opfattelse af, hvordan New Orleans skulle være. Efter at have spist sad vi her noget tid og lyttede til den blide og sørgmodige jazz.

   

  Herefter gik vi lidt op og ned af Bourbon Street. På gaden står diverse personer fra hver eneste bar, streep bar og værtshus og lokker en med tilbud af mere eller mindre lyssky art. Jeg tænkte umiddelbart at dette er den amerikanske Calleja.

   

   

  Kort før vi begiver os hjem kommer der et optog med en skole. Meget i stil med det man forbinder med Madi Gras. Optoget fulgte vi - ligesom alle andre gjorde.

   

  Det var også her vi oplevede, hvordan folk stod på altanerne rundt omkring og kastede halskæder ned på gaden. Meningen med dette er, at de piger der samler dem op, skal vise deres bryster til dem. Det kaldes at flashe. Denne tradition er, så vidt jeg har forstået også fra gamle dage af. Som vi vist fik fortalt for at tiltrække folk til området tidligere.

   

  Til sidst og vel omkring midnat begiver vi os tilbage til hotellet. En ny dag skal opleves imorgen...

  Billeder

  Dag 8

  New Orleans, Louisiana

  New Orleans. French Courter. Det er her vi er. Og gårsdagens indtryk var en blandet fornøjelse, så det var med lidt blandede følelser jeg stod op. Eftersom vi ikke skulle ud og køre, sov vi lidt længere end normalt.

  Efter morgenmaden besluttede vi os for at gå lidt rundt og kigge på byen. Og det indtryk jeg fik nu var noget anderledes end aftenen før.

   

  French Courtter sover ikke. De fleste spillesteder, værtshuse og hvad har vi lukker vist kl. 8. Og åbner igen op ad formiddagen. Nu viste French Courter sig fra den side jeg havde forventet. Stederne var ved at åbne og vi kunne høre jazz rundt omkring. Der var faktisk nogen der sad på gaden og spillede. Og eftersom de lever af drikkepenge alle disse mennesker - ja så blev der givet lidt penge ud rundt omkring.

   

  Efter en luret gåen frem og tilbage kom til til Jackson Square. Herfra besluttede vi os for at tage en hestevogn rundt. Det ville samtidigt være en fortælling om, hvilke huse der var hvad, hvor de kom fra, hvor gamle de var mm.

  De 60$ viste sig at være givet godt ud. Vi så dele af French Courter, som vi ikke ville have set. Eller i hvert fald ikke have kendt historien bag. Vi fik bl.a. at vide, at husene var bygget omvendt. Det skulle forstås sådan, at hvor vi normalt ville have have mm foran husene og altaner bagved - så lidt i fred. Her er altanerne foran og haverne at inde bagved. Derinde hvor tyvene i gamle dage ikke kunne komme til. Og hvor der tit var skygge og dermed køligt.

   

  Vi fik fortalte hvor voodoo butikkerne lå, hvor kirkegården var - og en masse mere.

  Efter turen var vi i markedspladsen. Det er her, hvor man kan købe alt muligt. Og det meste er turist ting. Billigt lort, som alle køber med hjem.

   

  Vi fik i løbet af dagen også begivet os hen til kirkegården og set denne. En gut gav en rundvisning og fortalte om gravene og hvorfor de ser ud som de gør. Hvordan det virker og hvem der var begravet hvor.

   

  Det var også her vi stødte på 3 gutter, som lavede et show på gaden. Sådan et danse hip hop show. Men noget over det sædvanlige. Den ene af gutterne kunne snurre rundt på hovedet - og kun hovedet. Han kunne kure henad måtten, der var lagt på gaden. 3-4 meter vil jeg tro. ænt imponerende. De fortalte, at de havde været med i America Got Talent. Og var nået langt. Og efter at have set dem forstår jeg hvorfor.

   

  Dette var dagen, hvor jeg oplevede French Courter som jeg havde forventet. Efter aftensmad, som idag bestod af mere ordinært mad (stadigvæk helt suverænt mad) endte vi igen hos Steamboat Willie. Et sted efter min smag. God musik, plads til at være der og til at snakke sammen. Vi blev dog ikke længe. En ny dag imorgen skal køres på MC op langs mississippi floden.

  Billeder

  Dag 9

  New Orleans, Louisiana - Vicksburg, Mississippi

  Så er det tiden at forlade New Orleans. Det har været 2 super dage i French Courter på trods af, at dette område er noget anderledes om natten end om dagen. Det er et område der er så ikke amerikansk, som noget kan blive.

   

  Temperaturen her ved 9-tiden om morgenen er allerede godt over 20 grader. Og det vil kun blive varmere. De første mange kilometer ud af New Orleans (og vi snakker mere end 40 km) foregår mere eller mindre på broer i sumpområder eller direkte i vandet. Det giver virkelig et indtryk af, hvor udsat New Orleans er for naturens kræfter. Og det gør det svært at forstå, hvorfor man kunne bygger digerne til at kunne modstå en kategori 3 orkan, når nu der er op til kategori 5!

   

  Turen til Vicksburg er uden de store begivenheder. Vi ankommer til Vicksburg omkring kl 18. De første tegn på regn er begyndt at vise sig. Det er stadigvæk varmt og fugtigt. Specielt i hjelmen. Vi bor La Quinta. Et helt ny motel. Lige ved siden af ligger en kinesisk seafood restaurant, hvor vi vælger at spise. Deres buffet indeholder alt hvad man kan ønske sig. Selv sushi.

   

  Vi støder her ind i en ældre herre, som pludselig spørger "Er det dansk i taler?"

  Det viser sig, at han er fra Charlottenlund, men at han for mange år siden flyttede til USA.

  Spøjs fætter, som underholder lidt.

   

   

  Billeder

  Dag 10

  Vicksburg, Mississippi - Memphis, Tennessee

  Det regnede i nat. For første gang på denne tur var der synlige tegn på regn. Og ikke nok med det - De sidste mange dage har vi i TV kunne se, hvordan vejrudsigten for det centrale syd ikke så alt for godt ud. Tordenvejr og regn er på programmet. Denne morgen er det kun 14 grader, da vi står op. Det er en meget mærkbar forskel på de 32+ grader der var dagen før!

   

  Vi kører fra Vicksburg i let sol, men med mange truende skyer. Vi gør et holdt ved slagmarken fra 18xx, hvor General Grant vandt over General Pemberton i borgerkrigen. Nordstaternes sejr over sydstaterne. Vi kan se de volde, som udgjorde fæstningen af byen Vicksburg samt en masse monumenter for dette. Indenfor bliver hele historien gennemgået. Et ganske spændende sted og oplysninger vedr. borgerkrigen mm.

   

  Derefter går turen imod Memphis. Igen en dag uden de store ting på vejen. Ikke andet end skyerne trækker mere og mere sammen og for første gang kører vi i direkte småregn. Dog slet ikke nok til at gøre os våde, selvom Ole alligevel tager al regntøjet på. Bare for at være sikker...

   

  Vi ankommer henad ad aften til Memphis. Vores første indtryk er en by i forfald. Vi bor på et motel i den mere tvivlsomme del af byen. Den del, som ikke indbyder til at færdes ude om aftenen. Vi finder en restaurant - eller nærmere en kina grill. Vi spiser og går til ro. Dette har været den dag med de største temperatur svingninger og den dag med det mest kedelige værd.

  Billeder

  Dag 11

  Memphis, Tennessee

  Idag er vejret ikke meget bedre end dagen før. Koldt og skyet. Vi skal ikke køre på MC idag. I hvert fald ikke andet end til Graceland.

   

  Efter morgenmaden, som denne gang indtages på Burger King, da dette er det første motel, som ikke har morgenmad med i programmet. Faktisk er dette det mest usle af alle de moteller vi har boet på. Turen går nu imod Graceland.

   

  Vi ankommer til Graceland. Og her er et glimrende eksempel på, hvordan man kan lave en kæmpe forretning ud af en person. Graceland ligger på den ene side af vejen. Hele den anden side er museer, burger joint, souvenir shops og hvad har vi som kan vriste penge af folk. Vi betaler knap 30$ og har dermed adgang til museer og selve Graceland.

  Graceland er imponerende. Ikke i størrelse. Det er et middel stort amerikans hus. Det er imponerende i den forstand, at Elvis har boet der. At man kan sse hans møbler samt få en gennemgribende indblik i hans liv, hans glæde for biler, motorcykler samt andet med motor og hans familie. Det er klart et besøg værd.

   

  Efter par timer senere er vi på vej tilbage til hotellet. Vi vil ned og kigge i downtown Memphis. Denne er dog en mærkelig størrelse. Ikke overdrevet behagelig - Man føler sig lidt ilde tilmode.

  Vi finder den en ganske glimrende bar. Sådan i irsk stil. Her har de over 200 forskellige øl fra belgien, Tyskland, Canada og hvad har vi. Vi får en del forskellige øl her og tager et spil pool. En sjov bemærkning er, at man her kan få en tallerken med sit navn på, når man har drukket alle 200 øl. Ikke på en aften - men over tid. Farven på tallerkene bestemmer hvor mange gange man har gjort det. Der var en, som havde gjort det 11 gange og var godt på vej imod nummer 12.

   

  Vi går herefter på Butcher Shop. En restaurant, som udefra ligner et lukket pakhus, men som inden i ligner en rigtig hyggelig restaurant. Var vi ikke blevet anbefalet denne, var vi aldrig gået derind. Og den T-Bone jeg fik .... MMMM! Lækkert.

   

  Herefter er det hjemad - Memphis er ikke USAs mest indbydende by.

   

  Billeder

  Dag 12

  Memphis, Tennessee - Lynchburg, Tennessee

  Turen idag går fra Memphis til Lynchburg. Lynchburg er hjemsted for Jack Daniels bryggeriet. Turen dertil går forbi Huntsville, hvor der ligger et museum for USAs space program. Her stoppede vi og tilbragte 2 timer med at se en 3 D film, se en rakat, samt en masse forskellige militære rakatter. Dette er klart et sted, som er et besøg værd.

   

  Ellers er turen fra Memphis til Lynchburg nok mest kendetegnende ved, at naturen begynder at skifte. Vi kommer fra det mere flade og bakkede til starten af Smokey Mountains. De store bakker begynder nu, klipperne kigger frem en gang imellem og det begynder at komme mere skov.

   

  Vi ankommer til Lynchburg ved 18 tiden. En hyggelig lille flække, som har gjort en del ud af, at Jack Daniels bryggeriet ligget lige ved siden af. Jeg havde nu håbet, at vi kunne få en rundvisning eller lignende på bryggeriet, men de lukker kl. 16. Og åbner først 9 (eller senere mente manden vi spurgte). Og en rundvisning er ihvert fald 1œ time - Så det blev ikke denne gang. Dette var ikke slemt for mig - jeg har engang set et whiskey bryggeri i Canada.

   

  Stedet vi boede på her,  var super hyggeligt. Sjovt nok ligger det så i et "dry" county. Dvs. man må ikke drikke her. Ikke engang på restauranten kan vi få en øl. Hotellets ejer sagde dog, at det var ok at vi drak vores egne medbragte øl. Vi var nemlig blevet advaret om dette på forhånd. Men sjovt - De laver bourbon her, men man må ikke drikke her.

  Billeder

  Dag 13

  Lynchburg, Tennessee - Pigeon Forge, Tennessee

  Så går det for alvor imod bjergene. Great Smoky Mountains er kun godt 300 km væk. Vi kører nu imod dem og som vi nærmer os Pigeon Forge kommer der mere og mere bjerge omkring os. Vi kører idag delvist på interstate og delvist på landeveje.

   

  Vi ankommer hen sidst på dagen til Pigeon Forge. Og var vi ikke blevet advaret tidligere, havde jeg nok fået mig en mindre overraskelse. Byen er ikke andet end souvenirs butikker, fast food kæder, tivoli ting og hvad har vi. Magen til turist fælde skal man lede længe efter. Heldigvis er det da ikke et sted, hvor vi skal tilbringe tiden. Bare overnatte. Om dagen skal vi jo ud i bjergene og køre.

   

   

  Dag 14

  Pigeon Forge, Tennessee

  Idag skal vi køre ud fra hotellet her. Vi skal ende samme sted igen i aften.

   

  Vi kommer først afsted idag henad 10 tiden. Og turen går op igennem bjergene. Der er ikke så mange veje at vælge imellem, men dem der er er fede at køre på. Skifter fra at være 2 sporede i hver retning med masser af plads til at være små bjergveje med u-sving, som kræver lidt når man kører en tung Harley Davidson. Der ville nok have været sjovere på min v-strom. På trods af dette kører vi igennem skovene, hvor vi på den ene side til tider har en lille flod og andre gange bare bjergsiden ned. Autoværn bruger de ikke meget af - Og når det er der er det bare af træ.

   

  Vi kommer op i ca. 1500 meters højde. Temperaturen falder noget heroppe, men da det er sol, gør det ikke så meget. Vi er på vej imod Dragons Tail. Det er US 129. Den er berømt for sine mange sving, og et mekka for mange motorcykelister. 318 sving på 11 mile. Og selvfølgelig noget vi skal have prøvet.

   

   

  På trods af, at der kun er omkring 100 km fra hotellet til Dragons Tails tager det alligevel 3 timer at komme dertil. Dog er de 45 minutter frokost. Og da vi ankommer, ser det ikke ud af så meget. Eneste der vidner om, at her sker måske noget er de to politibiler ved foden af ruten. Lidt længere oppe gør vi holdt - sammen med 15-20 andre motorcyklister.

   

   

  Vi står her og snakker med forskellige mennesker. Der er alle typer. De rolige ældre med deres store touring maskiner og de unge med deres små racer maskiner. Og alt midt imellem. Der er dog en som skiller sig lidt ud - ikke fordi han har en speciel motorcykel, er gammel eller ung - mere fordi han render rundt og er bevæbnet. Som han siger "I am using my civil right as a american to carry a gun". Syntes godt nok han var lidt a en hill billie!

   

  Kort efter begiver vi os ud på Dragons Tail. Og hvad end jeg havde forestillet mig, er det altså vildt med alle de sving. Der er et hele tiden. Og denne store Harley er ikke verdens nemmeste at smide rundt med. Det går fint uden uheld og en fart imellem 15 og 50 km/t. En gang bliver vi overhalet af to, som tager ruten pænt hurtigt. Havde nu været noget helt andet på min strom og efter et par gennemkørsler.

   

  Da vi ankommer til enden, som hedder Deals Gab er der mange motorcykler. 100 stykker vil jeg tro. Og dette er nok første gang imens jeg har været i USA at Harley ikke er det dominerende mærke. Det er de mange racerer der dominere her.

   

   

  Vi falder i snak med en gut, som lige er væltet på sin næsten nye Yamaha. Ikke fordi han kørte for stærkt, men fordi forhjulet efter et fejlvurderet sving kommer i rabatten. Han vælter med ca 10 km/t. Cyklen er lidt ridset hen ad siden, jakken lidt ridset og hans ego pænt smadret ;)

  Og som han siger "Min pengepung og mit ego er det mest ødelagte"

   

   

  En sidste skæg ting her er "Three Of Shame". Et træ fyldt med dele fra alle dem, som ikke har kunnet køre igennem uden at vælte. Giver en et indtryk af, hvor svært det kan være.

   

  Jeg kan da også lige nævne, at jeg så i hvert fald 7 forskellige komme kørende på v-stroms. Det er en maskine, som er pænt populær her. Jeg har næsten set en hver eneste dag.

   

   

  Billeder

  Gæstebog

  An error has occured

  Help us develop the program by sending this report to the SmartSite Publisher-development staff.

  Your email (Optional)

  Please provide us with your email, so we can return to you. We will only use it for this purpose.

  What happened? (Optional)

  Please describe what happened just before this error occured. What were you working with, what did you intend to do, where did you click, etc. (You are welcome to use your native language in this report)


  Information send with this report

  Dagbog

  Jeg vil på denne side og alle undersider løbende (og gerne dagligt) opdatere turen mht. billeder og tekst.

  Klik ind og følg med

   

  Og læg gerne en hilsen i gæstebogen

   

   

  Dag -1

  Idag er der 1 dag til vi tager afsted.

  Jeg har pakket det meste - Dvs. jeg har lagt de ting frem, jeg skal have med.

  I aften skal det pakkes i tasker.

  Det er ikke fordi jeg medbrigner mange ting. Her kan nævnes:

   

  Tøj

  • MC Bukser
  • MC Jakke
  • MC Handsker
  • Styrthjelm
  • 4 T-shirts
  • 1 par ekstra bukser
  • 1 par shorts
  • 1 par badebukser
  • 4 par strømper
  • 4 par underbukser
  • sandaler
  • Toiletsager

   

  Andet

  • Telefon
  • PC
  • Camera
  • GPS

   

   

  Vi skal imorgen til Billund, hvor vi overnatter. Vi skal flyve 06.45 fredag morgen og derfor nok tjekke ind en time tidligere.

  Vi flyver til London og derfra videre til Atlanta Georgia.

   

   

   

 •  
 •  
 • Dag 1

  Så er vi ankommet til Atlanta.


  En bivenhedsløst tur fra Billund til Atlanta via Londog er overstået. Og ser man bort fra alt det sikkerhedspjat man skal igennem forløb hele dagen uden problemer.


  Vel ankommet til hotellet fik vi en kold øl, ringede og bekræftede vores aftale om leje af Harley'er. Alt forløber som det skal. Vi bliver hentet imorgen kl. 9 - Og så er det ellers afsted imod Savannah.


  Der er ikke så meget mere at sige idag. En flyvetur på knap 10 timer er ikke så skæg. Og da slet ikke noget at skrive hjem om.  Dag 2

  Atlanta, Georgia - Savannah, Georgia

  05.15. Det viste uret da jeg vågnede første gang. Jeg kunne godt mærke, at den danske tid stadigvæk var i mig.

  Så indtil kl. ca. 7 blundede jeg bare. Et bad, lidt morgenmad og så var det ellers afsted til afhentning af Harley'erne.

   

  Vi havde en aftale med ejeren af udlejningsselskabet at han skulle hente os kl. 9 på hotellet. Han kørte os til butikken, vi fik vores to harley Davidson Electric Glide Ultra. Det er sådan en morfar cykel med radio, cd afspiller, fartpilot og hvad har. En ordenlig skude af en maskine.

   

  Efter at have pakket vores ting sammen kørte vi imod Savannah. Turen dertil havde vi hjemmefra beregnet til 380 km, men den endte med at blive på godt 500 km. Derfor ankom vi noget sent til Savannah. Turen dertil var uden de store begivenheder. Lære motorcyklen at kende, se naturen og stoppe og få en kop kaffe eller noget at spise.

   

  Om aftenen var vi ude og spise fisk. Jeg kunne nu godt mærke, at det sidste af jetlaget stadigvæk lå i kroppen, så vi kom ikke så sent i seng.

  Billeder

  Dag 3

  Savannah, Georgia - St. Augustine, Florida

  Idag vågnede jeg lidt over 6. Stadigvæk tidligt, men da klart bedre en 5.15. Turen idag går imod St. Augustine syd for Jacksonville i Florida. Det er ca 300 km.

   

  I nyhederne herover har de snakket meget om det dårlige vejr der er i sydstaterne. Der er meget regn - Meget mere end normalt. Regnen ligger nord vest for os - Og den skal blive liggende lidt endnu. Og gerne forsvinde til vi skal på de kanter. Ellers må vi jo revurdere vores rejseplan.

   

  Turen til St. Augustine foregår ned langs kysten. Men der er nu ikke meget at se, så det er primært køreturen og nyde naturen. Idag har vi rundet de 30 grader. Og solen skinner. Og når man så kører iført hjelm, støvler, bukser og jakke, ja så har man det pænt varmt. Faktisk lidt mere end det er fedt.

   

  Vi ankom idag til St. Augustine ved 17 tiden, bliver checked in, får pakket ud og så er det ellers en tur i svømmepølen. Det er længe siden jeg har nydt et bad SÅ meget.

   

  Om aftenen spiste vi på en restaurant lige ved siden af. Øster smagte jeg for første gang i mit liv. Med et køligt glas hvidvin var det bare perfekt.

  Efterfølgende røg vi ned i baren, hvor vi mødte en del lokale på motorcykler. En af dem på en Suzuki et eller andet SV agtigt. Den kostede så den nette sum af 9000$. Jeg vil også bo i USA!

   

  Noget helt andet er, at ingen her i Florida kører med hjelm. Eller andet sikkerhedstøj for den sags skyld. Spurgte en af dem hvorfor. Svaret var ganske enkelt: Har du en forsikring behøver du ingen hjelm. Og i din varme her er det tæt på at være meget fristende...

  Billeder

  Dag 4

  St. Augustine, Florida

  Idag vågnede jeg først kl. 8. Tror måske det kan hænge lidt sammen med, at jeg fik et par øl igår :)

   

   

  Dagen idag foregår her. Så vi tog ud til St. Augustíne Alligator Farm. Spøjst sted. Eneste steed i verden (i flg. dem selv), hvor de har alle 23 arter af krokodiller præsenteret.

   

   

  Ellers har den stået på sightseeing i byen. Vi var ude og se et fort, som spanierne grundlage en gang i 1500 tallet. Der var en kort demonstration af, hvordan man i gamle dage brugte en ... Hm ... Ved sgu ikke vad sådan en fætter hedder. Et gevær, hvor man putter krudt i et lille kammer, krudt og kugle ned i løbet, og det hele antændes af en flintesten.

   

  Ellers er vi vel tilbage på hotellet...

  Billeder

  Dag 5

  St. Augustine, Florida - Tallahassee, Florida

  Idag forlader vi St. Augustine. Vi skal køre godt 350 km. til Tallahasse. Fra at have været ved vandet begiver vi os igen ind over land. Og igen igennem store dele af sump områder. Der er ikke meget at se på disse stræk. Man kan nyde naturen og de lige landeveje - Og høre musik, som vi jo kan på en Harley :)

   

   

  Senere når vi Fanning Springs. Det er et sted, hvor man normalt ville have kunnet badet. Men pga. af massive regnskyld i det centrale sydvest er det oversvømmelser. Så vi kunne bare gå rundt og kigge. selvom en badetur her slet ikke have været af vejen. Vi mødte en en anden biker, som fortalte, at vi i Apalachicola skulle finde et sted som hedder Bozz Oysters. de skulle servere nogle glimrende øster. Han fortalte desuden at regnen så ud til, at have stilnet af i det områder vi senere skulle til.  Det var også her, at vi så en søko i sit eget element. Denne endda med en unge. Det var faktisk noget af en oplevelse. Det er jo ikke noget vi ser hver dag (uden for fangenskab).

   

   

  Ellers var denne dag en dag på, hvor selve motorcyklen og turen var i centrum...

  Billeder

  Dag 6

  Tallahassee, Florida - Fort Walton Beach, Florida

  Idag har vi forladt Tallahasse, som er hovedstaden i Florida. Dagen startede med truende skyer, som lovede regn. Men det blev der intet af. Efter en halv times kørsel fordampede skyerne for solen. Og en skyfri himmel viste sig. Sammen med 30+ grader.

   

  Dagen gik endnu engang igennem deres sumpede områder. Der er ikke meget at se på de stræk vi kører, hvor der på begge sider af os ikke er meget andet end deres sumpområder. Nogle er med meget tæt bevoksning. Andre er mere åbne. Og jeg kan ikke lade være med at tænke på, at der overalt lever alligatorere. Så ethvert stop udenfor begyggelse giver en let anledning til liiige at kigge sig omkring. Der skulle vel ikke ligge en alligator på lur ....

  Dette på trods af, at vi i St. Augustine Alligator Farm havde fået at vide, at de er mere bange for os end vi er for dem, og at de derfor hellere vil flygte end angribe. Og dertil at vi er en stor mundfuld for dem. Dermed ikke sagt, at de ikke vil kunne angribe...

   

  Efter et par timers kørsel ser vi langs vejsiden folk der arbejder. Det tager os lidt tid, men så opdager vi, at det er fanger fra de lokale fængsler, som arbejder med at gøre vejen pænere. Enten ved oprydning eller også ved at slå græs mm.

   

   

  Midtvejs på turen når vi Apalachicloa. Byen er ikke stor. Vi drejer af her. Vi vil prøve at finde Bozz' Oyster bar. De viser sig at være forbavsende nemt. Men udefra ligner stedet overhovedet ikke et sted, hvor der ligger en restaurant, som er værd at spise på. Men det skulle vise sig anderledes...

  Inde på restauranten bestilte vi østers. På mange forskellige måder. Vi smagte østers et par dage tidligere, men de var dampet. Denne gang fik vi rå østers. Og om jeg kan lide dette - Ja, det er nok ikke noget jeg vil dyrke vildt meget. Derimod syntes jeg tilberedte østers er en fænomenal spise!

   

   

  De sidste timer af turen til Fort Walton Beach foregik  langs kysten ud til den mexicanske bugt. Her var praktisk alle huse bygget på pæle. Og efter at have set, hvordan Katrina ødelagde store dele af netop denne kyststrækning forstår man langt bedre, hvorfor de gør det.

   

  Det var nu også nemt at se, at hele dette kyststræk består af hoteller, feriehuse og hvad har vi. Og de lever alene af turister. 

  Billeder

  Dag 7

  Fort Walton Beach, Florida - New Orleans, Louisiana

  Idag skal vi til New Orleans. New Orleans ligger i Louisiana og for at komme dertil fra Florida skal vi igennem resten af Florida, lidt af Alabama, noget af Mississippi for til sidst at køre ind i Louisiana.

   

  Turen foregår fra Fort Walton Beach foregår som dagen før. Langs kysten. Og som dagen før kører vi i et udpræget turistpræget område. Alabama er en times kørsel - vupti come Alabama - og vupti så er der Mississippi. Igen en time og så rammer vi Louisiana.

   

  I Mississippi gør vi et kort hold på en Memorial for vietnam krigens ofre for Mississippi. Selvom det er så mange år siden kan jeg stadigvæk tænke på denne krig som et totalt spild af tid, penge og ikke mindst menneskeliv.

  Mindepladsen her havde også mindemærker til tidligere krige, som USA har udkæmpet.

   

   

  Sidst på eftermiddagen ankommer vi så til New Orleans. Og vi har reservationer på et hotel lige midt i French Courter. Efter at have check in, fået et bad tager vi ud for at se på French Courter. Vi fandt hurtigt Bourbon Street. Og minder forventninger til dette område var små værtshuse, restauranter, spillesteder og hvad har vi, hvor jazz og blues skulle ses og opleves i en skøn forvirring. Netop dette skulle vise sig noget anderledes.

  Husene og området er smukt. Slet ingen tvivl om det. Det er så atypisk amerikansk, at det nærnest skriger en i hovedet. Man kan næsten fornemme den atmosfære, som stedet alt har haft.

  Men udviklingen har indhentet selv dette område. Så Bourbon Street indeholde streeptease steder, bordeller, spillesteder, hvor en alm. rock bliver spillet og andet deslige. De mange små jazz og blues steder, som jeg havde troet var her var der ikke mange af.

   

  Vi fandt dog et sted. Et sted hvor Steamboat Willlie spillede. Dette var min opfattelse af, hvordan New Orleans skulle være. Efter at have spist sad vi her noget tid og lyttede til den blide og sørgmodige jazz.

   

  Herefter gik vi lidt op og ned af Bourbon Street. På gaden står diverse personer fra hver eneste bar, streep bar og værtshus og lokker en med tilbud af mere eller mindre lyssky art. Jeg tænkte umiddelbart at dette er den amerikanske Calleja.

   

   

  Kort før vi begiver os hjem kommer der et optog med en skole. Meget i stil med det man forbinder med Madi Gras. Optoget fulgte vi - ligesom alle andre gjorde.

   

  Det var også her vi oplevede, hvordan folk stod på altanerne rundt omkring og kastede halskæder ned på gaden. Meningen med dette er, at de piger der samler dem op, skal vise deres bryster til dem. Det kaldes at flashe. Denne tradition er, så vidt jeg har forstået også fra gamle dage af. Som vi vist fik fortalt for at tiltrække folk til området tidligere.

   

  Til sidst og vel omkring midnat begiver vi os tilbage til hotellet. En ny dag skal opleves imorgen...

  Billeder

  Dag 8

  New Orleans, Louisiana

  New Orleans. French Courter. Det er her vi er. Og gårsdagens indtryk var en blandet fornøjelse, så det var med lidt blandede følelser jeg stod op. Eftersom vi ikke skulle ud og køre, sov vi lidt længere end normalt.

  Efter morgenmaden besluttede vi os for at gå lidt rundt og kigge på byen. Og det indtryk jeg fik nu var noget anderledes end aftenen før.

   

  French Courtter sover ikke. De fleste spillesteder, værtshuse og hvad har vi lukker vist kl. 8. Og åbner igen op ad formiddagen. Nu viste French Courter sig fra den side jeg havde forventet. Stederne var ved at åbne og vi kunne høre jazz rundt omkring. Der var faktisk nogen der sad på gaden og spillede. Og eftersom de lever af drikkepenge alle disse mennesker - ja så blev der givet lidt penge ud rundt omkring.

   

  Efter en luret gåen frem og tilbage kom til til Jackson Square. Herfra besluttede vi os for at tage en hestevogn rundt. Det ville samtidigt være en fortælling om, hvilke huse der var hvad, hvor de kom fra, hvor gamle de var mm.

  De 60$ viste sig at være givet godt ud. Vi så dele af French Courter, som vi ikke ville have set. Eller i hvert fald ikke have kendt historien bag. Vi fik bl.a. at vide, at husene var bygget omvendt. Det skulle forstås sådan, at hvor vi normalt ville have have mm foran husene og altaner bagved - så lidt i fred. Her er altanerne foran og haverne at inde bagved. Derinde hvor tyvene i gamle dage ikke kunne komme til. Og hvor der tit var skygge og dermed køligt.

   

  Vi fik fortalte hvor voodoo butikkerne lå, hvor kirkegården var - og en masse mere.

  Efter turen var vi i markedspladsen. Det er her, hvor man kan købe alt muligt. Og det meste er turist ting. Billigt lort, som alle køber med hjem.

   

  Vi fik i løbet af dagen også begivet os hen til kirkegården og set denne. En gut gav en rundvisning og fortalte om gravene og hvorfor de ser ud som de gør. Hvordan det virker og hvem der var begravet hvor.

   

  Det var også her vi stødte på 3 gutter, som lavede et show på gaden. Sådan et danse hip hop show. Men noget over det sædvanlige. Den ene af gutterne kunne snurre rundt på hovedet - og kun hovedet. Han kunne kure henad måtten, der var lagt på gaden. 3-4 meter vil jeg tro. ænt imponerende. De fortalte, at de havde været med i America Got Talent. Og var nået langt. Og efter at have set dem forstår jeg hvorfor.

   

  Dette var dagen, hvor jeg oplevede French Courter som jeg havde forventet. Efter aftensmad, som idag bestod af mere ordinært mad (stadigvæk helt suverænt mad) endte vi igen hos Steamboat Willie. Et sted efter min smag. God musik, plads til at være der og til at snakke sammen. Vi blev dog ikke længe. En ny dag imorgen skal køres på MC op langs mississippi floden.

  Billeder

  Dag 9

  New Orleans, Louisiana - Vicksburg, Mississippi

  Så er det tiden at forlade New Orleans. Det har været 2 super dage i French Courter på trods af, at dette område er noget anderledes om natten end om dagen. Det er et område der er så ikke amerikansk, som noget kan blive.

   

  Temperaturen her ved 9-tiden om morgenen er allerede godt over 20 grader. Og det vil kun blive varmere. De første mange kilometer ud af New Orleans (og vi snakker mere end 40 km) foregår mere eller mindre på broer i sumpområder eller direkte i vandet. Det giver virkelig et indtryk af, hvor udsat New Orleans er for naturens kræfter. Og det gør det svært at forstå, hvorfor man kunne bygger digerne til at kunne modstå en kategori 3 orkan, når nu der er op til kategori 5!

   

  Turen til Vicksburg er uden de store begivenheder. Vi ankommer til Vicksburg omkring kl 18. De første tegn på regn er begyndt at vise sig. Det er stadigvæk varmt og fugtigt. Specielt i hjelmen. Vi bor La Quinta. Et helt ny motel. Lige ved siden af ligger en kinesisk seafood restaurant, hvor vi vælger at spise. Deres buffet indeholder alt hvad man kan ønske sig. Selv sushi.

   

  Vi støder her ind i en ældre herre, som pludselig spørger "Er det dansk i taler?"

  Det viser sig, at han er fra Charlottenlund, men at han for mange år siden flyttede til USA.

  Spøjs fætter, som underholder lidt.

   

   

  Billeder

  Dag 10

  Vicksburg, Mississippi - Memphis, Tennessee

  Det regnede i nat. For første gang på denne tur var der synlige tegn på regn. Og ikke nok med det - De sidste mange dage har vi i TV kunne se, hvordan vejrudsigten for det centrale syd ikke så alt for godt ud. Tordenvejr og regn er på programmet. Denne morgen er det kun 14 grader, da vi står op. Det er en meget mærkbar forskel på de 32+ grader der var dagen før!

   

  Vi kører fra Vicksburg i let sol, men med mange truende skyer. Vi gør et holdt ved slagmarken fra 18xx, hvor General Grant vandt over General Pemberton i borgerkrigen. Nordstaternes sejr over sydstaterne. Vi kan se de volde, som udgjorde fæstningen af byen Vicksburg samt en masse monumenter for dette. Indenfor bliver hele historien gennemgået. Et ganske spændende sted og oplysninger vedr. borgerkrigen mm.

   

  Derefter går turen imod Memphis. Igen en dag uden de store ting på vejen. Ikke andet end skyerne trækker mere og mere sammen og for første gang kører vi i direkte småregn. Dog slet ikke nok til at gøre os våde, selvom Ole alligevel tager al regntøjet på. Bare for at være sikker...

   

  Vi ankommer henad ad aften til Memphis. Vores første indtryk er en by i forfald. Vi bor på et motel i den mere tvivlsomme del af byen. Den del, som ikke indbyder til at færdes ude om aftenen. Vi finder en restaurant - eller nærmere en kina grill. Vi spiser og går til ro. Dette har været den dag med de største temperatur svingninger og den dag med det mest kedelige værd.

  Billeder