Michael Vilhelmsens hjemmeside
Udskrift |Site map |Fold ud |
Forside
Opskrifter
USA - Route 66
USA Generelt
Dag 0
Dag 1
Dag 2
Dag 3
Dag 4
Dag 5
Dag 6
Dag 7
Dag 8
Dag 9
Dag 10
Dag 11
Dag 12
Billeder
Dag 13
Dag 14
Dag 15
Dag 16
Dag 17
Dag 18
USA Route 66 Gæstebog
Harley Davidson
USA - Best of the South
USA - Californien
Harzen 2010
Stofskiftet
billeder

Page, AZ - Grand Canyon Village

Idag skulle vi kun køre godt 100 km. fra Page til Grand Canyon.

Vi forlod Page omkring halv ni, da vi gerne ville frem til Grand Canyon og se dette. Turen fra Page til Grand Canyon er utrolig smuk. Vi kører hele tiden langs med Colorado River,som er grundlaget for hele Grand Canyon og hele det tilhørende opland.

Allerede efter et kvarters kørsel (hvor vi er kommet fra 1100 meters højde i Page til knap 2000 meter) kører vi igennem et lille pas.

Og så har man ellers udsigt over et kæmpe plateau, hvor Colorado River snor sig igennem. Ikke at man kan se selve floden, da den løber dybt nede i en kløft.

 

 

 

Første lille afstikker er til Lees Ferry. Her er en smuk regnbuebro over selve kløften. Og et lille motel med tilhørende café, hvor vi får en kop kaffe. De lokale her er utroligt venlige. Og snaksaglige.

Herefter fortsætter turen imod Grand Canyon. Disse små 100 km. løber som sagt langs med Colorado River, og ligger lige på kanten af Painted Dessert (som vi ikke kommer direkte igennem).

Men det vi når at se, giver et billed af, hvordan det må se ud. Her er klippeformationer, som er røde, andre er sorte, andre igen er nærmest cement farvet. Ganske imponerende syn. Vi kører nu i 1500 meters højde, solen skinner fra en skyfri himmel, og man kan virkelig mærke varmen, Havde det ikke blæst idag, ville det have været enormt varmt. Nu nøjes vi med op imod de 30 grader. Men lige så varmt det er om dagen her i disse højder - Lige så koldt bliver det om aftenen. I TV har de sagt, at der kan komme nattefrost.

Vi gør et kort stop for at få vand og lidt mad, inden vi fortsætter ind i selve Grand Canyon National Park. Allerede efter skiltet får man en lille fornemmelsen af størrelsen på Grand Canyon. Man skal køre godt 10 km. før man kommer til første lille udsigtspunkt. Dette er over Little Colorado River. Denne løber også igennem kløfter, og er en af de største tilløb til selve Colorado River. Alene denne kløft er imponerende i sig selv, og man fortabes i den kraft, som naturen må have vist.

Kort efter fortsætter turen imod selve Grand Canyon. Et kort stykke tid kører vi med Little Colorado River på højre hånd. Et rigtig smukt syn. Herefter kører vi ind i noget granskov. Og så kommer den der fornemmelse - "Nå - Var det det? Det var da ikke så enormt". Denne følelse kører man så med 20 minutters tid - Lige indtil man ser selve Grand Canyon. Og det syn der møder en nu - Det er svært at beskrive. Selve størrelsen af den canyon er imponerende. Jeg har på et tidligere tidspunkt set Kings Canyon i Australien - Og jeg syntes dette virker meget større.

Størrelsen alene gør, at man føler sig lille og ubetydelig. Og når man tænker på, at for 1,7 milliarder år siden blev det plataeu dannet, som Grand Canyon løber igennem. Men man mener, at det kun er 6 millioner år siden, at Colorado River begyndte at forme området. Og en sådan canyon på kun 6 millioner år - Det er i naturens verden meget hurtigt.

 

Størrelsen alene kan måske sættes i perspektiv ved dette: Indgangen til Grand Canyon (Dessert View) og til udgangen (Grand Canyon Village) er små 40 km. Da vi forlader Dessert View og kører imod Grand Canyon Village gør vi mange små holdt og nyder udsigten.

Slutteligt rammer vi byen, hvor vi skal overnatte. Vi får vores værelse, smider bagagen ind og kører ud for at få lidt og spise. Det er godt nok noget tidligt, men så kan vi efterfølgende kører ud til Grandview Point og se solnedgangen. Vi ankommer til udsigtspunktet kort før kl 18. Solen går ned kl. 18.30.

Og det syn - Det er imponerende. Man kan virkelig fornemme skiftet i farver i den halve time det står på. Man får virkelig en følelse af at være lille og ubetydelig. De billeder der er taget kan ikke engang indfange den størrelse, som det har. Man skal se det med egne øjne for at forstå det.

 

 

 

 

 

 

 

 

DAGENS FACTS.

 

Afstand: 295,2 km

Køretid: 7 timer 43 minutter

Temperatur: 10-30 grader

Vejr: Solskin

Maks. hastighed: 130 Km/t

Gennemsnitsfart: 75,5 km/t