Michael Vilhelmsens hjemmeside
Udskrift |Site map |Fold ud |
Forside
Opskrifter
USA - Route 66
USA Generelt
Dag 0
Dag 1
Dag 2
Dag 3
Dag 4
Billeder
Dag 5
Dag 6
Dag 7
Dag 8
Dag 9
Dag 10
Dag 11
Dag 12
Dag 13
Dag 14
Dag 15
Dag 16
Dag 17
Dag 18
USA Route 66 Gæstebog
Harley Davidson
USA - Best of the South
USA - Californien
Harzen 2010
Stofskiftet
billeder

Springfield, MS - Oklahoma City

Så forlod vi så Springfield, Missorui. Dette blev den koldeste morgen indtil nu. Det var kun ca. 15 grader varmt, og der var tunge skyer over os. Regnbukserne kom på, jakkerne, handsker og fullface hjelm.

Og så var vi afsted - Selv med alt det tøj på, var det koldt.

 

Vores første stop idag blev en meget lill flække på Route 66, hvor der var en gammel benzintank. Den var fra den tid, hvor en gallon benzin kostede 15 cents. på dette tidpunkt var temperaturen begndt at nærme sig de 20 grader. Men det var stadigvæk koldt at køre, så der røg ikke noge tøj af.

Ejeren af dette sted (Gary) var en ældre herre. Og meget snaksaglig. Vi fik fortalt en masse om området, om tanken, om Route 66 og hvad vi bare måtte se. Det var virkelig en stor oplevelse, at opleve denne interesse i andre, og lyst til at fortælle.

En lille halv time senere, fortsætter vi ad Route 66. Vi skal til og have lidt morgenmad, og bestemmer os for, at det skal være på Crossroads Café. Den ejes af datteren af Gary, og blev på det kraftigste anbefalet. 11 miles oppe ad vejen finder vi den, og stopper derfor ind.

Vi bestilte alle 3 en omelet (4 æg per omelet) vestern stile. Og det fik vi. Sammen med Hashbrowns, som er skiveskåret kartofler bagt på panden og 4 stykker toast. Og selvfølgelig al den kaffe vi ville have. Det var en morgenmad, som lå godt og tungt i maven.

Efter denne morgenmad fortsætter vi, og vi prøver nu at finde et sted, som Gary fortalte, at vi bare måtte se. Men det viste sig sværere end som så. Enten var vi dårlige til at forstå hans håndskrevne beskrivelse eller også havde han husket forkert. En time går med dette, og vi beslutter, at det gider vi ikke bruge mere tid på at finde.

 

Vi forlader så kort efter Mossouri for at kører ind i Kansas. Dette er den stat, hvor Route 66 har sin korteste strækning. Den er kun ca 13 miles lang. Og deres største seværdighed er en regnbuebro, som efter sigende skulle være den eneste tilbage på Route 66. På vejen har de malet adskillige Route 66 mærker. Faktisk findes disse malet på vejen på hele de 13 miles lange veje i Kansas.

 

Men før vi får set os om, er vi igen ude af Kansas og inde i Oklahoma. I Oklahoma kører vi igen en stor del af tiden på interstaten, da vi idag igen skal igennem et meget langt stræk. Faktisk tror jeg, at dette er turens aller længste stræk. Knap 600 km ender vi med at køre idag. Vejret er gået fra at have de tunge, våde og grå skyer over os til en total skyfri himmel. På trods af dette, er det ikke overdrevet varmt at køre. Imens vi kører igennem Oklahoma oplever jeg, at naturen begynder at vise sig anderledes end i Danmark. Store vider vise sig, hvor landmændene her har kvæg. Masser af kvæg. Og jo længere imod vest vi kommer, jo flere ranch ser vi. Men det er jo også lidt kendetegnende for den næste stat vi rammer (som er Texas).

 

Godt 100 km før Oklahoma City, hvor vi skal overnatte, beslutter vi os for, at vi nok ligeså godt kan spise lidt aftensmad. Kl. nærmer sig 18, og der er lang vej endnu. Vi stopper nu ved Dan's Bar-B-Que Pit. Stedet ligner en lukket lille restaturant, hvor ingen kommer. Måske det skyldes, at huset ingen vinduer har. Men indenfor er det slet ikke, som det ser ud udefra. Setdet ligner, hvad jeg kunne forestille mig en gammel diner skulle ligne.

Båse med borde, røde læder bænke og en udmærket betjening. Og her er det første gang, hvor de ikke overdriver med maden. Vi får et par almindelig størrelse burgere. Dog får vi selvfølgelig al den sodavand vi kan drikke. Her i USA kommer man bare rendende og spørger "Do you need a refill?" - Se det skulle vi lære i Danmark ;-)

 

Kl næsten 21 er vi på hotellet. Indtil nu har ingen af disse været svære at finde. Alle har ligget relativt tæt på interstate, og alle har været af fin standard. Alle har haft internet, TV, kaffemaskine, kaffe og the, samt alle toiletartikler (dog ikke tandbørster).

 

Imorgen er turen omkring 400 km. Så vi vil ikke alt for sent afsted. Vi skal bare lige finde en Wal-Mart eller lignende et eller andet sted. Vores sidste rene tøj bliver nemlig brugt imorgen -  Så nyt undertøj og T-Shirts er påkrævet.

DAGENS FACTS.

 

Afstand: 575,8 km

Køretid: 11 timer 349 minutter

Temperatur: 15-25 grader

Vejr: Solskin

Maks. hastighed: 162 Km/t

Gennemsnitsfart: 82 km/t