Michael Vilhelmsens hjemmeside
Udskrift |Site map |Fold ud |
Forside
Opskrifter
USA - Route 66
USA Generelt
Dag 0
Dag 1
Dag 2
Billeder
Dag 3
Dag 4
Dag 5
Dag 6
Dag 7
Dag 8
Dag 9
Dag 10
Dag 11
Dag 12
Dag 13
Dag 14
Dag 15
Dag 16
Dag 17
Dag 18
USA Route 66 Gæstebog
Harley Davidson
USA - Best of the South
USA - Californien
Harzen 2010
Stofskiftet
billeder

Springfield, IL - Saint Louis

Så er dag 2 oprundet.

 

Kl. var knap 05.30 da vi vågnede - Kroppen er stadigvæk indstillet på dansk tid ;-(

Dagen idag byder på små 200 km. imod St.Louis.

Vejrudsigten siger op imod 30 grade, hvor det skulle starte skyet og blive solskinsvejr.

Bare det holder - Det ville være perfekt.

 

Jeg har så også lige fundet ud af, at min oplader til telefonen ikke er så smart her. Den tager 230V - Og ikke andet. Så nu må jeg lige finde en ny oplader....

 

Well - Breakfast is calling. Then the road...

 

Ja, så forlod vi Springfield. Kursen var imod St. Louis.

Dagen startede meget flot med sol fra en skyfri himmel. Og det skulle vise at holde hele dagen igennem. Faktisk så meget sol, at temperaturen rundede de 35 grader. Og jeg må så tilstå, at jeg lidt imod min vilje allerede idag smed jakken og kørte i korte ærme. Men hvor er det fedt at køre på sin motorcykel ud af de lige landeveje med korte ærmer, solen bagende ned og bare nyde omgivelserne.

 

Det var også idag, det gik op for mig, hvad de laver i Illinois. Landmændene dyrker åbenbart primært majs og soya.

Det var i hvert fald ikke mange andre marker vi end dem med majs eller soya. At køre på motorcykel af de lange lige landeveje, mærke varmenpå kroppen (som før, vi begyndte at køre uden jakker, næsten er ulidelig), lugte markerne omkring en - Ja det er nu en dejlig oplevelse.

 

 

 

 

 

 

Et af de første stop vi havde ved en decideret seværdighed var Ariston Cafe.

Den har ligget, hvor den ligger siden 1934, åbnet første gang i 1926 og altid været et sted, som man besøgte på Route 66. Her fik vi en lille smag på, hvordan livet var dengang. Cafeen var lille og hyggelig. Betjeningen helt i top. Faktisk et besøg værd for alle der skulle komme på disse kanter.

 

 

 

 

Det sidste vi så idag, som er værd at tage med i dagens tekst er Old Chain Of Rocks Bricks.

Det er et af de stykker af Route 66, som ikke mere kan passeres med motorkøretøjer, men derimod kun gående. Den krydser floden Mississippi, og adskiller staten Illinois og Mossouri.

Det kendetegnende ved broen er dens "knæk" på Missouri siden. Hvis jeg har fået korrekt fat i det, så fandt man ud af under bygningen af den, at Missouri sidens bred ikke var stærk nok til at bære broens fundament, og man var nød til at lade fundamentet være et andet sted end først tiltænkt. Derfor fik broens sit karakteristiske træk.  At det på dette tidspunkt var vel over 35 grader gjorde det ikke mindre imponerende. Måske en anelse varmt, når vi holdt for rødt lys, og varmen fra motorcyklen virkelig kunne mærkes på ben og lår.

 

Nu var klokken ved at være 17, og vi ville finde vores hotel. Det var idag Crowne Plaza, som var kodet ind på GPSen inden vi tog hjemmefra. Det var bare den forkerte Crowne Plaza. Så vi ankom til Crowne Plaza, som ligger godt 35 km. fra downtown St. Louis. Og de kendte intet til en reservation til os. Et kort øjeblik tænkte vi "Hvad gør vi så nu" - Lige indtil manden bag skranken sagde "This is not the correct Crowne Plaza. You want the one thats downtown St. Louis." Så vi tog lige en lille time mere på motorcykel. Til gengæld skulle det vise sig, at det var ganske OK. Vores Crowne Plaza ligger vel ca. 5 minutter til fods fra The Arch, som nok erSt. Louis' kendetegn. Buen som hæver sig stolt over byen. Og den skal vi lige se imorgen, inden vi kører videre imod Springfield, Missouri.....

 

DAGENS FACTS.

 

Afstand: 281,3 km

Køretid: 9 timer 13 minutter

Temperatur: 35 grader

Vejr: Solskin

Maks. hastighed: 119 Km/t

Gennemsnitsfart: 59 km/t