Michael Vilhelmsens hjemmeside
Udskrift |Site map |Fold ud |
Forside
Opskrifter
USA - Route 66
USA Generelt
Dag 0
Dag 1
Dag 2
Dag 3
Dag 4
Dag 5
Billeder
Dag 6
Dag 7
Dag 8
Dag 9
Dag 10
Dag 11
Dag 12
Dag 13
Dag 14
Dag 15
Dag 16
Dag 17
Dag 18
USA Route 66 Gæstebog
Harley Davidson
USA - Best of the South
USA - Californien
Harzen 2010
Stofskiftet
billeder

Oklahoma City - Amarillo, TX

 Så forlod vi Oklahoma City.

Oklahoma City er en stor by. Og selvom det kunne være sjovt at se storbyerne på vores ferie her, så er det ikke det vores ferie skal bruges til. Ellers skulle den da have været 2 uger længere ;-)

 

Dagen idag var også en af de længere. Og en hel del af tiden blev brugt på interstaten. Dette af to årsager: interstate 40 er lagt lige ovenpå den gamle Route 66 og vi skulle langt.

 

Vores første stop blev i Clinton. Her fik vi en kop kaffe på en gammel dinner. Lucille's Roadhouse. Det er en dinner i den gamle stil. Dog syntes jeg, at "sofaerne" skulle have været røde. Betjeningen var god, kaffen OK (og det siger ikke så lidt, for jeg syntes ikke amerikanerne kan lave nogen god kaffe. I hvert fald ikke hvis den skal være stærk) og de havde et par souvenirs.

Vi fortsætte kort efter. Og jeg syntes virkelig man kunne fornemme, at landskabet skiftede på denne tur. Fra at være frodigt og grønt begyndte det hele at blive væsenligt mindre frodigt, mindre bakket og virkede bare stort.

Jordbunden kunne flere steder ses, og den havde den karakteristiske røde farve. Nu begynder det at ligne de der store vidder, som man af og til sere i film. Og der var henvisninger til den ene og den anden indianerstamme. Hvilket der faktisk havde været de sidste par dage. Lidt underligt at se, at de forskellige indianerstammer er "lukket inde" i hver deres reservat. Som nogle vilde løver ...

 

Idag var også dagen, hvor vi kom til en del af de små spøgelsesbyer. Man kan tydeligt se, at disse byer simpelthen er "døde" da interstaten blev anlagt, og vejen pludselig forbigik byen. Jeg så idag adskillige moteller, tankstationer, autoværksteder mm. Og alle i samme stand. Lukket, faldefærdige og hvor planter efterhånden har overtaget det hele.

En af byerne vi kørte igennem havde et par butikker, som lignede noget der virkelig kunne trænge til en ordenlig overhaling, 1 café, 1 bar (som var byens trækplaster) og massevis af tomme bygninger. Og det kommer der kun mere af.

 

Vi paserede også i dag statsgrænsen til Texas. Texas er også den stat, hvor vi indtil nu har set det landskab som er mest ulig Danmark. Store vidder. Ingen bevoksning. Det mærkede vi også, da vinden pludselig kunne mærkes. Ikke det store, men mere end vi har haft tidligere. Byen Groom lå på vejen. Den har to kendetegn. Den ene er det skæve vandtårn, som i tidernes morgen er lavet sådan bevist. Man vill tiltrække sig folks opmærksom. Det andet kendetegn er et kors. Og ikke bare hvilket som helst. Det er kæmpe stort. Jeg vil tro, det er mere end 20 meter højt.

Og det kan ses meget langt væk fra. Det er også enaf de ting, som har overrasket mig. De er rigtig mange små kirke alle vegne. Enhver by med lidt respekt for sig selv har i hvert fald én kirke. Og gerne flere. Selv den faldefærdige by vi så tidligere havde en. Og ikke nok med de havde det, den var helt nybygget. Eller sådan så den ud.

 

Her til aften ankom vi så til Amarillo i Texas. Vi fandt vores hotel, og aftalte vi skulle på Big Texan. Det er det sted, som servere en 2,2 kg stor steak. Og spiser man hele den på en time (inkl. tilbehør) - Ja så er den gratis. Men ingen os ville begive os i lag med den. I mine øjne ville det simpelthen være spild af godt kød. I stedet blev det tilen 600 g. stor T-bone. Og det var nu noget rigtig mørt kød. Vi boede dog godt 15 km. væk, og snakkede om, hvordan vi skulle komme derhen. På motorcykel - Ingen af os gad rigtig den løsning, for så kunne vi ikke få en øl (det er de rigtig strikse med herover). Så snakkede vi om en taxi, men hotelmutter sagde, at de da ville komme med en Limo til os. Sådan gjorde de for alle. Så vi blev hentet og bragt i en limo ;-) Og det viste sig da at være en rigtig god idé. For da vi skulle hjem begyndte det at regne. Ikke bare lidt, men rigtig meget. Men det er selvfølgelig væk imoren ;-)

 

Imorgen har vi et kortere stræk. Kun godt 230 km. Så her kan vi tage det stille og roligt og nyde turen (for det regner nemlig ikke imorgen).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DAGENS FACTS.

 

Afstand: 447,0 km

Køretid: 8 timer 59 minutter

Temperatur: 28 grader

Vejr: Solskin

Maks. hastighed: 135 Km/t

Gennemsnitsfart: 81,5 km/t