Michael Vilhelmsens hjemmeside
Udskrift |Site map |Fold ud |
Forside
Opskrifter
USA - Route 66
USA Generelt
Dag 0
Dag 1
Dag 2
Dag 3
Dag 4
Dag 5
Dag 6
Dag 7
Dag 8
Dag 9
Dag 10
Dag 11
Dag 12
Dag 13
Billeder
Dag 14
Dag 15
Dag 16
Dag 17
Dag 18
USA Route 66 Gæstebog
Harley Davidson
USA - Best of the South
USA - Californien
Harzen 2010
Stofskiftet
billeder

Grand Canyon - Flagstaff

Vi forlod Grand Canyon igen idag. Det var en temmelig kold og blæsende morgen, så vi startede med alt tøjet på. Og turen til Flagstaff svinger højdemæssigt fra 1600 - 2500 meter. Og det kan man mærke. Jo højere man kommer des koldere bliver det. Og når det så i forvejen erkoldt og blæsende, kan man virkelig mærke forskellen.

 

Selve turen er på godt 100 km. Det eneste der er undervejs er udsigten til bjergene. Og når man kommer dertil, så er der græntræerne. Faktisk sjovt at se hvordan bevoksningen i forskelle højder skifter.Længst nede er der næsten ingen bevoksning, lidt højere oppe kommer grantræerne og omkring de 2500 meter begynder der ud over grantræer også at komme nogle alm. træer imellem.

 

Eftersom vi allerede ankommer til flagstaff kl 12 gør vi et kort holdt ved en Starbucks. Og he får vi så turens bedste kaffe. Ja, amerikanerne kan ikke lave kaffe. Ikke så stærk som jeg gerne vil have den, men det kan de i Starbucks. Dam good coffee ;-)

 

Vi fortsætter imod Meteor Crater. Vi har resten af dagen for os, og kører de 50 km. derud. Meteor krateret er dannet for 50.000 år siden. Et metoer på 40x40 meter, tror jeg det var, har dannet dette krater på ca. 1500 meter i diameter. Det må sgu' alligevel have givet et ordenligt brag dengang. Men imponerende er et. Et stort hul ude midt i ørkenen.

De viser en kort film, som illustrerer det der skete dengang, samt følgerne af det.

Efter en god times tid tager vi tilbage til Flagstaff.

 

Om aftenen spiser vi på en af de bedre Route 66 Dinnere. Den er godt holdt i 50'er stilen med stole, borde og indretning. Det er nu ganske skægt. Man føler sig lidt hensat til gamle dage. Lige indtil man ser, hvad man spiser. For det er nemlig ganske almindelig junk food. Godt - men alligevel junkfood. Og på væggen henne ved døren hænger et billed af en amerikansk dinner, som hedder Galaxy. Det er med et par gamle amerikaner biler ude foran, og billeder lyser i bilernes lygter, samt i forskellige lamper på hust i baggrunden.

I følger personen der, er det sådan som dinneren så ud for en del år siden. Men jeg er rimelig sikker på, at jeg har set det billed et eller andet sted i Odense. På et værtshus et sted... Så enten passer det ikke, hvad han sagde tjeneren, eller også har andre været her, og købt det med hjem. Begge dele er selvfølgelig sandsynlige.

 

Aftenen tilbringer vi i hotellets bar. Og her falder vi i snak med et par mexicanere, et par amerikanere og en indianer. Et par af disse er ved at være godt berusede. Og de skulle op kl. 5 næste morgen og på arbejde. Vi kunne heldigvis bare sove lidt længere - Hvilket viogså har gjort...